Dış Mekan Kullanımı İçin Kontrplak Türleri

Kontraplak özellikle inşaat alanında geniş yer kaplayan yapı malzemelerinden biridir. Yapı olarak kontraplaklar birkaç ince ağaç levha veya ağaç kaplamasından oluşur.

Kontraplak özellikle inşaat alanında geniş yer kaplayan yapı malzemelerinden biridir. Yapı olarak kontraplaklar birkaç ince ağaç levha veya ağaç kaplamasından oluşur. Ardından kontrplak  tutkal ile yapıştırılarak son halini alır. Genel anlamda kontrplakların kalınlığı 3-25 mm arasında değişiklik gösterilir. Kontraplak malzeme farklı kullanım alanları için çeşitli türleri beraberinde getiren bir malzemedir. Dayanıklı, güçlü ve estetik yapısıyla ön plana çıkan kontrplak çeşitleri, türüne göre farklı özellikleri beraberinde getirebilir.

 

Genel olarak kontrplak malzemeler kullanım amacına, özelliklerine, görünüşlerine ve kullanıcı ihtiyacına göre çeşitlilik sunan ürünlerdir. Kontrplak çeşitleri kayın kontrplak, esnek kontrplak ve melamin kontrplak olarak karşınıza çıkar. Ürünün elde edildiği ağaç türüne göre çeşitlilik ve kullanım alanı gibi faktörler değişiklik gösterir. Dış mekanlarda kullanılacak olan kontrplak türleri söz konusu olduğunda daha dayanıklı ürün seçeneklerine ihtiyaç duyulur.

İşte dış mekana uygun kontrplak türleri…
 

Huş Kontrplak

Huş kontrplak çeşidi en dayanıklı türlerden biri olarak bilinir. Özellikle suya dayanıklı formu ile ön plana çıkan huş kontrplak su ile temasta üstün dayanıklılık gösterir. Dış mekanda daha dayanıklı bir duruş sergileyen malzeme seçenekleri için huş kontrplak tercih edilebilir. Bazı dış mekanlarda sudan korunmak için daha dayanıklı malzemelere ihtiyaç duyulur. Özellikle gemilerin yapımında huş kontrplak malzemenin dayanıklı gücünden yararlanmak mümkündür.
 

Kayın Kontrplak
 

Kayın kontrplak çeşidi tamamen kayın ağacı kullanılarak üretilen bir malzemedir. Bazı özel talepler doğrultusunda kayın ağacı huş ağacı ile  kayın ağacının birleşiminden oluşan malzemeler de yapılmaktadır. Genel anlamda kayın ağacından yapılan kontrplak çeşidi suya dayanıklı bir forma sahiptir. Özellikle dekorasyon, inşaat ve gemi yapımında kayın kontrplak tercih edilebilir. Kayın kontrplak çeşidi aynı zamanda nem konusunda da iyi bir dengeleyicidir. Bu nedenle zemin kaplama işlemlerinde de kayın kontrplak sıklıkla tercih edilir. Neme ve olumsuz hava koşullarına karşı dayanıklı olan kayın kontrplak çeşidini dış mekanın pek çok noktasında kullanmanız mümkündür.
 

İhtiyacınız olan kontrplakçeşitlerinin tümünü tek bir yerden temin etmek için https://babayapi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haber Tarihi: 21 Ocak 2022 Cuma 07:52Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/dis-mekan-kullanimi-icin-kontrplak-turleri-401833-haber/