Sağlıklı Bir Cilt İçin 10 Beslenme Önerisi!

Diyetisyen Burak Çetiner, sağlıklı bir cilt için beslenme önerilerini paylaştı. İşte O Liste;
Diyetisyen Burak Çetiner, sağlıklı bir cilt için beslenme önerilerini paylaştı. İşte O Liste; 
 
 
 
* Çinko eksikliği ciltte akne oluşumuna sebep olabilir. Kaynakları ise istiridye, kabak çekirdeği, zencefil, ceviz, yulaf ve yumurtadır.
* Omega-3 yağ asitlerinin eksik alınması cildinizin solgun,çatlak ve kuru olmasına sebep olabilir. Haftada en az 1 kez mutlaka sofranızda balığa yer verin.
* Gün içerisinde en az 2 litre su içmelisiniz. Su cildinizin daha parlak görünmesini sağlar ve kan dolaşımınızı hızlandırır.
* Kahve tüketiminiz gün içerisinde en fazla iki kupa olmalıdır.
* E vitamini akne oluşumunu, cilt kuruluğunu ve kırışıklıkları azaltır. Kaynakları ise domates, lahana, avokado, badem, yer fıstığı, şeftali ve ayçiçek çekirdeğidir.
* A vitamini cildin onarılmasını sağlar. Kaynakları ise havuç, acı biber, kayısı ve kavun gibi kırmızı ve sarı renkli sebzelerdir.
* C vitamini, cildi güneşin zararlı ışınlarının neden olduğu kırışıklık ve diğer yaşlanma belirtilerine karşı korur ve akneye bağlı cilt lekelenmelerinin önüne geçer. Kaynakları ise turp, brokoli, portakal, mandalina, limon, biber ve maydanozdur.
* Selenyum, ciltte akne oluşumuna ve cilt kanserine karşı koruyucu özellik göstermektedir. Kaynakları ise somon balığı, buğday ruşeymi, sarımsak, ceviz, yumurta, esmer pirinç ve tam tahıllı ekmektir.
* Bol yağlı yemekler, kızartmalar ve kavurmalardan uzak durmalısınız.
* Sigara içiyorsanız bırakmanız gerek.
* Cips ve çerez gibi yağlı market ürünlerinden uzak durmalısınız. 
Haber Tarihi: 25 Nisan 2022 Pazartesi 11:48Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/saglikli-bir-cilt-icin-10-beslenme-onerisi-402066-haber/