Su Bulma İşlemlerinde Metotlar

Geçmişte yeraltında suyun olup olmadığını anlamak için her alanda kazı çalışmaları yapılırdı. Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle her alanı kazmak ortadan kalktı ve gerekli cihazlar ile işlemler gerçekleştirilmeye başladı.

Geçmişte yeraltında suyun olup olmadığını anlamak için her alanda kazı çalışmaları yapılırdı. Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle her alanı kazmak ortadan kalktı ve gerekli cihazlar ile işlemler gerçekleştirilmeye başladı.
 

Ayrıca,arazide su bulma işlemi cihazlar ile birlikte bulacağında manyetik etki ve frekanslardan yararlanılır. Bizim kullandığımız cihazlar şirketimiz tarafından özel alım yapılmıştır. Geofone C2, Geofone C3 cihazlarını kullanmaktayız.
 

Şirketimiz 2,2 milyon dolar yatırım yaptı. Bu cihazlardan Türkiye'de sadece bizde bulunmakta. Cihazlarımız sayesinde yer altında su olup olmadığını kolay bir şekilde anlıyoruz.
 

Hatta cihazlarımız sayesinde suyun tam noktasını, suyun tam koordinatını, suyun %2 yanılma ile derinliği ve suyun %6 yanılma payı ile debisini buluyoruz.
 

Cihazlarımız ve profesyonel çalışanlarımız sayesinde net bir şekilde veriler tespit edilebiliyor.
 

%100 Doğru Sonuçlu NMR ve GPR Metot Cihazlarla Arazinizde Su Araması (Su Etüdü) Yapılması İçin Şimdi Bizimle İletişime Geçin:

Hakim Jeoloji Jeofizik ve Sondaj Tic. Ltd. Şti.
 

TELEFON: 0532 359 0982

 

Su Bulma İşlemlerinde Metotlar
 

Genel kapsamdamakine ile su bulma işlemlerinde cihazlar kadar metotların da kullanımı ödemlidir. Firma olarak GPR ve NMR metotları ile sizlere hizmet vermekteyiz.
 

GPR sistem (Ground Penetrating Radar) ile zemin yapısını, boşlukları, mineral ve metalleri ve suyu görmek mümkündür. Ortalama 80 metre derinliğe kadar etkilidir.
 

Su bulma işlemlerinde kullanılan GPR metodu frekansı 100 KHz ile 1 GHz arasıdır. Bu yüzden hata payı %2 oranına kadar düşmektedir. NMR sitemi (Nükleer Manyetik Rezonans) metodudur. Zemin yapısı, boşluk ve suda etkilidir.
 

800 metre derinliğe kadar inebilir. NMR frekanslarımız 5 GHz ile 50 GHz arasıdır.Hata payı %5 oranındadır.
 

Derinlik arttıkça hata payımda yükselme meydana gelir. Fakat kullandığımız cihazlar ile hata olmadan işlemleri tamamlamaktayız.
 

Son Teknoloji ile Su Bulma İşlemleri
 

Sizlere en kısa sürede su etüdü işlemi gerçekleştirmek için teknolojiyi her zaman takip ediyoruz. Su arama işlerinde teknolojinin geldiği son noktayı kullanıyoruz.
 

Etüt sonuçlarını 1 saat içinde teslim ediyoruz. 3D görüntülerini ve ham görüntülerini CD yapıp teslim ediyoruz.
 

Cihazlarımız ve metotlarımız kadar çalıştığımız kişiler de bu işlemde önemli olduğu için teknoloji ile iç içe kendisini geliştiren kişilerdir. İşlemlerimizden tamamen güvenli ve hızlı bir şekilde yararlanmak için sizler de https://jeofizikmuhendisi.net/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haber Tarihi: 14 Mayıs 2022 Cumartesi 18:19Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/su-bulma-islemlerinde-metotlar-402099-haber/