Rusların süper otomobili

Rus otomobillerin ucuz va kalitesiz olduğu düşünülürdü ama Rusya'da bugünlerde üretilen bir otomobille, tüm bu algılamaların değişmesi umuluyor.

 

300'den az çalışanı olan Marussia Motors adlı şirket tarafından üretilen otomobilin adı da Marussia. Yaklaşık 133 bin dolar fiyet biçilen Marussia, Ferrari ve Lamborghini'ye rakip. Saatte 340 kilometre hız yapabilen araç, saatte 100 kilometre hıza da, üç buçuk saniyede çıkabiliyor.

Marussia Motors şirketinin başında geçmişte profesyonel bir yarışçı olan iş adamı Nikolay Fomenko bulunuyor. Fomenko, üç yıl içinde 1500-2000 araç üretmeyi planladıklarını söylüyor. Marussia Motors geçtiğimiz ay Formula 1 takımlarından Virgin Racing'in hisselerinin çoğunu satın almıştı. Şirket, Formula 1 yarışları üzerinden, Marussia'nın B1 ve B2 modellerini de tanıtmayı umuyor.

Marussia B2'nin ilk tasarım olan Marussia B1'in farkı, daha keskin hatlara sahip olması. Virgin Racing'in 2011 sezonundaki pilotları, Alman Timo Glock ve Belçikalı Jerome D'Ambrosio. Öte yandan Rusya'da 2014 yılında ilk kez bir Formula 1 yarışı da yapılacak.

Yarışa ev sahipliği yapacak kent, aynı yıl 7-23 Şubat tarihleri arasında 22. Kış Olimpiyatları'nın da yapılacağı Karadeniz kıyısındaki tatil kenti Soçi olacak.
Haber Tarihi: 25 Aralık 2010 Cumartesi 09:52Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/ruslarin-super-otomobili-64440-haber/