Seksi piliçler rötar yaptı

Seksi piliç olarak bilinen tavuk restoranı zinciri Hooters'ın Türkiye'ye gelişi rötara uğradı.

 

Seksi piliç olarak bilinen tavuk restoranı zinciri Hooters'ın Türkiye'ye gelişi rötara uğradı. Turkuaz Havayolları'nın sahibi Hidayet Aydoğan'ın Kasım'da getirmeyi planladığı Hooters'ın açılışı en az Nisan'a kadar ertelendi.
 
Mini şortlu garsonların servis yaptığı ABD'li restoran zinciri Hooters'ın Türkiye'ye gelişi rötarlı olacak.
 
Dünyanın en seksi restoran zinciri olarak bilinen ABD'nin en fazla tanınan markalarından Hooters, Nisan'a kadar kapılarını açamıyor. İlk şubesini Bakırköy'deki Galleria Alışveriş Merkezi'nde 2 ay önce açacağı belirtilen Hooters'taki ertelemenin sebebi ise ekonomik. Hooters'ı Türkiye'ye Kasım'da getireceğini açıklayan ve Aralık'ta erteleyen AYD Gıda'nın patronu Hidayet Aydoğan, restoranı Mart sonuna kadar açmayacak.
 
Hooters'ta çalışacak personelin seçildiğini ve ABD'ye 8 haftalık eğitime gittiğini söyleyen Galleria Alışveriş Merkezi'nin Genel Müdürü Hasan Ardıç, "Hooters için çalışmalar uzadı. Yılbaşına yetişmesi için uğraştık. Çalışmalar sürüyor, Mart sonuna yetişeceğini düşünüyoruz" dedi. Aynı zamanda Turkuaz Havayolları'nın da sahibi olan Hidayet Aydoğdu, Kasım'da firmanın uçuşlarını dondurma kararı almıştı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, hafta başında aldığı kararla da havayolu şirketinin teknik ve personel yetersizliği bulunduğunu kaydederek uçuş lisansını askıya alma kararı aldı.
 
Güzellik yarışması yapılıyor
 
29 ülkede 500'e yakın restoranıyla hizmet veren Hooters, 1983 yılında kuruldu. 250 milyon dolarlık piyasa değerine sahip olan Hooters'ın en büyük özelliği turuncu renkli kıyafetleri içindeki garson kızları. Hooters kızları, genç ve bakımlı kadınlar arasından seçiliyor. İşe alınan garsonlar, Hooters üniformasını iş saatleri boyunca giyeceğine dair teminat veriyor. Her yıl çalışanlar arasında güzellik yarışmasının da düzenlendiği Hooters'ın yönetim koltuğunda oturanların üçte biri ise kadın. Geçen yıl Türkiye'ye gelen ve eski bir Hooters güzeli olan Başkan Yardımcısı Kat Cole, Türkiye yatırımlarının aralık ayında başlayacağını söylemişti. 2- 3 yıllık planın şimdiden hazır olduğunu dile getiren Cole, "Franchise firma ile planımız aralık ayında ilk restoranın açılması. Ardından yılbaşında da iki restoran daha açmayı planlıyoruz" diye konuşmuştu.

Sabah
Haber Tarihi: 07 Ocak 2011 Cuma 13:18Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/seksi-pilicler-rotar-yapti-65845-haber/