Yine 'Barça'ladı

İspanya La Liga’da Barcelona Deportivo La Coruna’yı 4-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

 

Maçın başından sonuna kadar rakibinden üstün bir oyun sergileyen Barcelona, David Villa, Lionel Messi, Iniesta ve Pedro’nun kaydettiği gollerle sahadan 4-0 galip ayrılarak liderliğini sürdürdü.
 
Bu sonuçla üst üste 12. galibiyetini alan Barcelona puanını 49’a çıkartırken, sahadan eli boş ayrılan Deportivo da 21 puanda kaldı.
 
Karşılaşmaya hızlı başlayan ve oyunun kontrolünü ele geçiren Barcelona, rakip kalede çok net pozisyonlar yakaladı. Kapanan Deportivo savunmasını aşmakta zorlanmayan Katalan ekibinde 26. dakikada sahneye David Villa çıktı. İspanyol yıldız kaydettiği şık golle takımını 1-0 öne geçirdi.
 
Arjantinli yıldız Messi’nin arapasında ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluşan Villa, dar bir açıda olmasına rağmen düzgün bir vuruşla topu kalecinin bacakları arasından geçirerek rakip fileleri havalandırdı.
 
İlk yarının kalan bölümünde Barcelona net fırsatlar yakalamasına rağmen bunları değerlendiremedi ve ilk devreyi 1-0’lık üstünlükle tamamladı.
 
İkinci yarıda da oyunun tek hakimi Barcelona’ydı. Oyunu Deportivo yarı sahasına yıkan Katalan ekibi, kaleci Aranzubia’ya zor anlar yaşattı.
 
İlk golün asistini yapan Lionel Messi, 52. dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve topu Deportivo ağlarıyla buluşturarak skoru 2-0 yaptı. Kaleyi tam karşıdan gören noktada serbest vuruş kazanan Barcelona’da topun başına Messi geçti. Arjantinli yıldız harika bir vuruşla golünü attı.
 
Rakip kaledeki baskısını sürdüren Barcelona’da 80. dakikada Iniesta, kaydettiği golle farkı 3’e çıkarttı: 3-0. Sağ çaprazdan ceza sahasına girmeden çok sert bir şut çıkaran Iniesta, şık bir gole imza attı.
 
Bu golden 1 dakika sonra Pedro, oyundan kopan Deportivo’nun ağlarını bir kez daha havalandırdı: 4-0. Messi’nin arapasında ceza sahası içinde topla buluşan Pedro, kalecinin üzerinden topu ağlara gönderdi.
 
Kalan bölümde başka gol olmazken, Barcelona sahadan 4-0’lık skorla rahat bir galibiyet alarak ayrıldı.

NTV
Haber Tarihi: 09 Ocak 2011 Pazar 08:59Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/yine-barcaladi-65977-haber/