Yüz nakli umudu oldu

Zonguldak'ın Çatalağzı beldesinde 18 yıl önce av tüfeğiyle intihara teşebbüs ettiği sırada yüzü parçalanan kadın, 18 yıldır taşıdığı maskeden yüz nakliyle kurtulmayı ümit ediyor.

 

Yüz nakli bekleyen 3 çocuk annesi Sezgin Ergen (49), AA muhabirine, boşandığı eşiyle 1993'te yaşadığı problemler nedeniyle bunalıma girerek av tüfeğiyle intihara teşebbüs ettiğini, bu olayın ardından yüzünün isabet eden saçmalardan parçalandığını söyledi.
 
Almanya'da yaşadıkları sırada yakınlarının aracılığıyla evlendiği eşinden hiçbir zaman sevgi görmediğini, gençliğinde çevresinde çok beğenilen kadın olduğunu anlatan Ergen, şöyle konuştu:
 
"Olayın ardından eşimle boşandık. Yüzüme saçmalar isabet ettikten sonra yıllardır tedavi görüyorum. Vücudumun çeşitli yerlerinden alınan parçalar yüzüme eklendi. Ancak, yine de maskesiz hayatımı sürdürebilecek yüze sahip olamadım. Ankara'daki doktorum beni yüz nakli konusu gündeme gelince Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesine yönlendirdi. Umutsuz şekilde şansımı denemek için gittim ve güzel haberler aldım. Doktorum, 'Sezgin seni çok güzel yapacağım, Türkiye'de ilk yüz nakli sana yapılacak' deyince heyecanlandım."
 
Ergen, çevresindeki insanların bakışlarından artık rahatsızlık duymadığını belirterek, "Geçmişte üzüntüden yataklara düşmüştüm. Sonra kendimi teselli etmeye başladım. Aynanın karşısında güzel saçlarımı taradım. Umudumu kaybetmedim. Tek sıkıntım maske takmak, yüz nakliyle de ondan kurtulacağım" dedi.
 
Yaşları 27, 22 ve 19 olan çocuklarının eşinin yanında olduğunu, kendisiyle görüşmediklerini ifade eden Ergen,"Beni böyle istemiyorlar. Neden beni istemiyorlar bilmiyorum. Bende kaderime küstüm. Önceki yüzümü sadece 27 yaşındaki büyük oğlum hatırlıyordur" diye konuştu.
 
Ergen, yüz nakli gerçekleşirse kendisine en yakın yüzün naklinin gerçekleşmesini isteğini söyleyerek, "Yeni yüzüm farklı da olsa yine ben aynı kişi olacağım. Görsel olarak değişmenin mutluluğunu yaşayacağım. Yüz naklim konusunda haber bekliyorum" dedi.
Haber Tarihi: 14 Ocak 2011 Cuma 23:29Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/yuz-nakli-umudu-oldu-66701-haber/