"Eee! İçine ettiniz"

8.Gün'e Nazlı Ilıcak'ın ağzından çıkan 'içine ettin' lafı damgasını vurdu.Program modaratörü Gökmen Karadağ'ın bu sözlere tepkisi sert oldu.

 

v8’in tartışma programı 8. Gün’de bu hafta Odatv baskını ve Balyoz tutuklamaları konuşuldu. Programın sonlarına doğru internete düşen bir ses kaydını okumak isteyen Nazlı Ilıcak’a, moderatör Gökmen Karadağ’dan yayıncılık ilkesi hatırlatması geldi. 
 
Karadağ, “tv8’in bu tür kaynağı, kim tarafından nasıl yapıldığı, nasıl elde edildiği, nasıl yayıldığı bilinmeyen, yani yasal yollarla elde edilmemiş kayıtların hiç birini yayımlamama konusunda ilke kararı olduğunu” söyledi. 
 
Eee!... İÇİNE ETTİNİZ!
 
Program moderatörünün uyarısına aldırış etmeyen Nazlı Ilıcak, ısrarla ses kaydını aktarmaya çalıştı. Gökmen Karadağ ile Haluk Şahin tekrar hatırlatma yapıp uyarınca da Nazlı Ilıcak'ın ağzından canlı yayında şoke eden şu sözler çıktı:
-"Eeee.. içine ettiniz be... " 
 
MESLEK İLKESİ DERSİ
 
Nazlı Ilıcak'ın canlı yayındaki çıkışı karşısında Gökmen Karadağ susarak sözünü bitirmesini bekledi. Ardından da Ilıcak'a meslek ilkeleri hatırlatması yaptı: 
-“TV8 yayın ilkeleri konusunda bir hatırlatmada bulunma çabam var. Siz bu çabamı içine ettiniz diye değerlendirdiniz. Bu şekilde değerlendiriyorsanız, o sözün takdirini size bırakıyorum. Haberlerimizde bu tür ses kayıtlarını ya da onların içeriğini neredeyse hiç kullanmadık, bu ifadeler internette yayılsa da tv 8 olarak buna aracılık etmeyi doğru bulmadık."

Medyaradar
Haber Tarihi: 18 Şubat 2011 Cuma 10:04Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/eee-icine-ettiniz-70127-haber/