Tansu Çiller de cenazede

Erbakan için Fatih Camii'nde düzenlenen törene eski başbakanlardan Tansu Çiller de katılıyor.

 

 
Bir dönem koalisyon ortağı da olan Erbakan'ın cenaze törenine başındaki beyaz örtüyle katılan Tansu Çiller, cami avlusunu dolduran kalabalık arasında güçlükle ilerledi.
 
ÇİLLER: 28 ŞUBAT SÜRECİNDE BİRLİKTE İKTİDARDAYDIK
 
Erbakan'ın cenaze törenine katılmak üzere Fatih Camisi'ne gelen Çiller, camiye girişi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Erbakan'ın kararlı ve inançlı bir lider olduğunu ifade etti.
 
Çiller, “28 Şubat sürecinde birlikte iktidardaydık ve kendisiyle birlikte bu sürece şahitlik yaptık. Bugün yakınlarına, ailesine, Saadet Partisinin çok değerli mensuplarına baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.
 
KUTAN: HERKESİN ÜZERİNDE EMEĞİ VAR
 
Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan da Erbakan'ın herkesin üzerinde, milletin her ferdinin üzerinde emeği bulunan bir büyük olduğunu söyledi.
 
Erbakan'a Allah'tan rahmet dilediğini belirten Kutan, “Makamı cennet olsun. Temennim, inşallah onun arzu ettiği, gerek Türkiye'de gerek İslam aleminde, gerekse insanlık aleminde, en güzel gelişmeler olsun, onun her vesileyle müsaade ettiği adil bir dünya düzeni ve yeni bir dünya düzeni kurulsun” dedi.
 
AĞAR: KEŞKE DEĞERİ YILLAR ÖNCE ANLAŞILSAYDI
 
Eski bakanlardan Mehmet Ağar da Türkiye'de insanlar hayatını kaybettikten sonra neye tekabül ettiğinin, neyin karşılığı olduğunun daha iyi anlaşıldığını dile getirerek, “Keşke çok yıllar önceden anlaşılabilseydi ama buna rağmen yaptıklarıyla, yaşadıklarıyla, ortaya koyduklarıyla bugünün Türkiyesine dünyada meydana gelen olaylar karşısında ne ölçüde hizmet ettiği daha iyi anlaşıldı. Bu cenazedeki büyük katılımın, kendisine gösterilen büyük bir saygının altında yatan gerçek de bu olsa gerek. Allah gani gani rahmet eylesin” diye konuştu.
Haber Tarihi: 01 Mart 2011 Salı 13:37Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/tansu-ciller-de-cenazede-71222-haber/