Savcı Öz'e ifade verecek

Soner Yalçın'ın evinde yapılan aramalarda ortaya çıkan iddialar üzerine Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, gazeteci Nazlı Ilıcak'ı ifade vermeye çağırdı.

 

Nazlı Ilıcak, konuyla ilgili Twitter'da şunları yazdı: - Soner Yalçın'ın yıllardır beni fişlemesi dolayısıyla müşteki sıfatıyla Zekeriya Öz tarafindan çağrıldım. Karalama kampanyasını biliyordum.
 
- Fişlemeyi yeni oğrendim Benim için Zekeriya Öz ile tanışıp görüşmek enteresan. Polis organizeden arayıp savcıyla randevu tesbit ettiler.
 
YALÇIN'IN KALEMİNDEN FİŞLEME NOTLARI
Liberal kalemleri özel hedef olarak seçen Odatv`de özellikle Nazlı Ilıcakve ailesiyle ilgili geniş kapsamlı çalışmaların olduğu iddia edildi. Bunlar arasında Yalçın`ın el yazması olarak tuttuğu notlarda Ilıcakla ilgili fişleme düzeyinde bilgiler olduğu öne sürüldü. Bu notlarda Ilıcak hakkında ancak istihbarat örgütleri eliyle elde edilebilecek kadar gizli çok önemli bilgilerin bulunduğu ifade edildi. Ele geçirilen şok fişleme notları üzerine incelemeye alınan yayınlarda Oda-tv`nın Ilıcakla ilgili Sabah Gazetesi`nde yazmaya başladığından itibaren 60 yayın yaptığı belirlendi. Ilıcakı yıpratma amaçlı haberlerin Ergenekon ve Balyoz soruşturma-larıyla ilgili destek yazılarından hemen sonra yayına konduğu kaydedildi.
 
KRİTİK BİLGİLER İLE ODA TV YAYINLARI UYUŞUYOR İDDİASI
Haberlerin altına yazılan ve Ilıcak ailesine ait kritik bilgilerin yer aldığı yorumların da Soner Yalçın`ın notlarıyla birebir paralellik gösterdiği tespit edildi. Haberlerin altında sürekli olarak Mehmet Ali Ilıcak`ın Akşam Gazetesi sahibi iken promosyon televizyonları dağıtmamasından, Nazlı Ilıcak`ın Güneri Civaoğlu yla ilişki iddialarına kadar birçok konuda hakaretlere varan yorumlar yayınlandı. Yalçın`ın aynı şekilde Sabah`ın diğer bir yazarı Sevilay Yükselir`le ilgili de geniş kapsamlı çalışma ve fişlemeler yaptığı öğrenildi.
Haber Tarihi: 08 Mart 2011 Salı 08:10Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/savci-oze-ifade-verecek-71830-haber/