Soner Yalçın'dan şikayetçi oldu!

Müşteki sıfatıyla savcı Zekeriya Öz’le görüşen gazeteci Nazlı Ilıcak, odatv’de ele geçtiği iddia edilen kendisiyle ilgili bir belge nedeniyle, odatv’den şikayetçi olacağını söyledi.

 

'Ergenekon' soruşturması kapsamında odatv'de yapılan aramalarda ele geçirilen belgelere ilişkin İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ile görüşen gazeteci Nazlı Ilıcak, çıkışta odatv’den şikayetçi olacağını açıkladı.
 
Ilıcak, savcı Öz’ün daveti üzerine yapılan 3,5 saatlik görüşmeyi ve neden şikayetçi olacağını NTV’de anlattı.
 
Ilıcak, şikayatine neden olan konunun, bir ajandaya kendisinin gazeteci Güneri Civaoğlu ile ilişkisi olduğu yönünde düşülen not olduğunu söyledi. Ilıcak, “Eğer şikayetçi olmasydım o bilgi el altından bir yerlerde yayınlanırdı" dedi.
 
Gazeteci Nazlı Ilıcak, odatv’de ele geçirildiği iddia edilen kendisiyle ilgili belgeler nedeniyle, müşteki sıfatıyla Eregenkon savcısı Zekeriya Öz’le görüştü.
 
Savcılık çıkışında, "Odatv’den şikayetçi olacağım” açıklaması yapan Ilıcak, şikayetinin nedenini ve görüşmeyi NTV’de Can Dündar’a anlattı.
 
Şikayete konu olan belgeler nedir, size gösterildi mi?
"Evet gösterildi. Bir ajandasında, bilmiyorum ama eski tarihli sanırım, el yazıyla tutulmuş benim hakımda bir takım sözler var. En önemlisi ve şikayet etmeme neden olanı, benim Güneri Civaoğlu ile ilişkim olduğuna dair bir not.
 
Ben şikayetçi olmasaydım, bu iftira el altından orada burada yayınlanırdı. Sırf bu yüzden şikayetçi oldum. Güneri Civaoğlu ve eşi benim çok yakın dostum.... Bu şekilde bir notun bir gazetecinin ajandasında bulunması çok ayıp bir şey ve bu bakımdan şikayetçi oldum. Ergenekon dolayısyla şikayetçi olmadım. Özel hayatıma ilişkin bilginin ajandada yer alması nedeniyle..."
 
Sizden başka birileri var mıydı? 
"Ajandanın bir yaprağına iki satır not düşülmüş. Ilıcak ve Civaoğlu’nun ilişkisini dair bir şeyler yazılmış... 
 
Bir de bilgisayarda bir bilgi var, kendi yayınladığı kitabında da yer almıştı. Annemin soyadı ve Selanik‘ten gelinmiş olunması nedeniyle ailemin dönme oması iddiası. Ben Soner Yalçın’a da söyleidim, ‘biz dönme değiliz’ diye. İnsanlar dönme olabilir ama benimle ilgili bu teşhirin bir nedeni var. Selaniklliyiz, Müslümanız ve hiçbir zaman dönerek olmadık. Önemi yok ama bunları da izah ettim.. Sadece bununla sınırlı olsaydı şikayetçi olmayacaktım; daha önce de konuşuldu zaten bunlar.
 
Zannediyorum Güneri Civaoğlu’nu da davet edecekler, ilişkinin öbür yüzü oluyor..."
 
Görüşme 3.5 saat sürdü, bunun ötesinde bir şeyler konuştunuz mu?
"Davalaları yakından takip ediyorum, hazır fırsat doğmuşken ifademin yanı sıra Ergenekon davası ve detaylaırnı savcıdan dinledim, aklıma takılan soruları sordum. Davanın nasıl geliştiği, nasıl irtibat kurulduğu, engel çıkarılıp çıkarılmadığı gibi konularda gazeteci olarak sordum. Sohbet şeklinde gelişti zaten. Zihnimde şüpheler vardı ve onları telafi etmiş oldum..."
 
Kamuoyunda hukuksuzluk tartışmaları var, ikna oldunuz mu?..

NTV
Haber Tarihi: 08 Mart 2011 Salı 20:43Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/soner-yalcindan-sikayetci-oldu-71919-haber/