Nostradamus depremi bilmiş miydi?

Fransız kâhin Nostradamus’un Japonya’da yaşanan şiddetli depremi de öngördüğü iddia edildi

 

16’ncı yüzyılda yaşayan Fransız kâhin Nostradamus’un Japonya’da yaşanan şiddetli depremi de öngördüğü iddia edildi. Kâhinin Century kitabındaki 46’ncı dörtlükte 3 gün boyunca gökten ateş topları düşeceği, ardından büyük bir deprem olacağı belirtiliyor. Deprem öncesinde güneşteki anormal patlamalar Nostradamus’un Japonya depremini kastettiği şeklinde yorumlandı. 
 
Deprem sonrası volkan endişesi
 
Deprem ve tsunaminin vurduğu Japonya’nın güneybatısındaki bir volkanın 52 yıl sonra kül ve taş püskürtmesi nedeniyle yeni bir panik başgösterdi. Kyushu adasındaki bin 420 metre yükseklikteki Shinmoedake volkanı, 52 yıl sonra ilk kez Ocak’ta uyanmıştı. Depremden sonra yeniden faaliyete geçen Schinmoedake çevresindeki yerleşim birimleri boşaltıldı. 
 
Karikatür için özür dilediler
 
Malezya’dan yayınlanan bir gazete, Japonların ulusal kahramanı Ultraman’in tsunami dalgasından kaçan karikatürünü yayınlayarak Japonya’yı kızdırdı. Gazeteyi boykot çağrıları üzerine Malezyalı gazeteciler özür yayımladı.
Haber Tarihi: 15 Mart 2011 Salı 11:31Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/nostradamus-depremi-bilmis-miydi-72498-haber/