Schuster'in istifası için ne dedi?

İbrahim Toraman ile yaşadığı kavgadan sonra Beşiktaş kulübünden uzaklaştırılan İbrahim Üzülmez, Schuster'in istifa etmesinden sonra ilk kez HABER1903'e konuştu.

 

 
 
Üzülmez yaptığı açıklamada;
 
- UMARIM CAMİA İÇİN HAYIRLISI OLUR-
Beşikaş'tan ayrılmak beni son derece üzmüştür. Profesyonel hayatımızda bunlar olabilir. Ben hiç kimseye karşı geriye dönüpte kin beslemem. Hocanın bırakması umarım Beşiktaş camiası için hayırlı olur. Beşiktaş kulübü büyük bir camiadır. Bu yaşanan olaylarında üstünden kalkacaktır.
 
- SCHUSTER'İN GİTMESİ SÜRPRİZ OLDU-
Bende son 2-3 haftalık süreçte Schuster'in gideceği yönünde duyumlar alıyordum. Dolaylı olarak bu duyumlar bana da geliyordu. Açıkçası hocanın kendi istifa etmesi benim için sürpriz oldu.
 
- BEŞİKTAŞ İÇİN ÖLÜRÜM-
Ben hiç bir zaman yaptığım olayı doğru buluyorum demedim. Yaşanan olaylar benim için bitmiştir. Ben her fırsatta Beşiktaşlı olduğumu ve Beşiktaş için öleceğimi söylüyorum. Beşiktaş'ın bana ihtiyacı olursa her zaman göreve hazırım.
 
- BEŞİKTAŞ RUHUNU YAŞAMAK GEREKİR-
11 yıl bir camia için hizmet ediyorsunuz ve yaşanan olaylardan sonra sonuç böyle oluyor. Beşiktaş takımında Beşiktaş hırsını yaşamak gerekiyor. Hangi oyuncu gelirse gelsin Beşiktaş'lılık ruhunu yaşaması gerekiyor. O ruhu sahaya yansıtması gerekir. Bu her oyuncu için geçirlidir.
 
- TORAMAN'A KARŞI KİN BESLEMİYORUM-
Toraman'a karşı kin beslemiyorum. Ben kinci bir insan değilim. Olaylar yaşanmıştır ve bitmiştir. Sonucunda böyle bir karar verilmiştir. Keşke böyle olmasaydı. Daha güzel bir şekilde Beşiktaş formasını bıraksaydım.
 
- TESİSLERE GİDİYORUM-
Ben Beşiktaş camiasında 11 sene forma giydim. Tesislere arkadaşlarımı ziyarete gidiyorum. Beşiktaş takımı ile hiç bir zaman bağları koparmadım. Beni İbrahim Üzülmez yapan Beşiktaş camiasıdır. Eğer Türk futbolunda İbrahim Üzülmez varsa bunda Beşiktaş kulübünün çok büyük emeği var. Hiç bir zaman bunları inkar edemem. Dolayısıyla idmana çıkmak istiyorum, beni alın gibi düşünceler söz konusu değil. Öyle bir şey yok.
 
- BEŞİKTAŞ'IN DURUMU İÇİMİ ACITIYOR-
Beşiktaşlı bir oyuncu olarak Beşiktaş'ın şuanda yaşadığı durum benim de içimi acıtıyor. Beşiktaş bu durumda olmamalıydı. Beşiktaş bu işin altından kalkabilecek güce sahiptir. Camia içinde birlik ve beraberlik sağlandığı andan itibaren bu sıkıntılar kalkacaktır. En önemlisi ise herkesin Beşiktaş ruhunu taşımasıdır.
 
- GUTI VE QUARESMA ETKİLENMEZ-
Schuster'in gitmesi Quaresma ve Guti'yi etkilemeyecektir. Sonuçta ikiside profesyonel futbolcular. Profesyonel futbolculukta hoca değişikliği her zaman olmuştur. Bugün de vardır, yarın da olacaktır. Hoca gitti diye futbolcu oynamayacak gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Eğer öyle futbolcu varsa da Beşiktaş'ı bırakması gerekiyor. O düşüncede bir futbolcu varsa yarın sabah bavulunu alıp bu takımdan gitmesi gerekiyor. Her zaman dediğim gibi hiç bir şey Beşiktaş kulübünden büyük değildir. "
 
- HABER1903 -
Haber Tarihi: 15 Mart 2011 Salı 14:34Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/schusterin-istifasi-icin-ne-dedi-72518-haber/