Kedi cinayeti davası

Komşusunun kedisini 9'uncu kattaki evinin balkonundan atan adamın yargılanmasına başlandı.

 

Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneğinin (TRAHAYKO) Vakfıkebir sorumlusu olan komşusu Fatma Birol’un "Pıtır" adlı kedisini 9. kattaki evinin balkonundan atarak ölümüne neden olduğu öne sürülen Mehmet Karkaç’ın, 4 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.
 
Vakfıkebir Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Mehmet Karkaç ile şikayetçi Fatma Birol katıldı. Mehmet Karkaç’ın eşi Ayşe Karkaç ile TRAHAYKO Başkanı Melahat Altuntaş da duruşmada hazır bulundu.
 
Duruşmada ifade veren ve aynı zamanda TRAHAYKO’nun Vakfıkebir sorumlusu olan Birol, Vakfıkebir’de bir apartmanın 7. katında oturduğunu belirterek, olay günü 1 yıldır beslediği "Pıtır" adlı kedisinin temizlik yüzünden açık olan yangın merdiveninden çıktığı 9. kattaki komşusu Mehmet Karkaç’ın evine girdiğini anlattı.
 
Kendisinin de sesini duyduğu Pıtır’ı aramak için Karkaç ailesinin dairesine gittiğinde, Mehmet Karkaç’ın elinde sopa bulunduğunu ve yatak odasının kapısının açık olduğunu gördüğünü anlatan Birol, kedisine ne olduğunu sorduğunda ise Ayşe Karkaç’ın hakaretler ederek kendisini kovduğunu söyledi.
 
Birol, tartışmayı uzatmamak için geri döndükten bir süre sonra kedisini Karkaç ailesinin yatak odasının penceresinin alt kısmındaki caddede kanlar içinde gördüğünü anlatarak, "Onlar ’kediyi sopayla balkona ittik’ diyorlar. Sopayla kedi balkona nasıl itilir. Öyle olsa bana ’kedini al git’ derlerdi" şeklinde konuştu.
 
Mehmet Karkaç’ın Pıtır’ı balkondan attığını ileri süren Birol, beton zemine çarpan kedisinin ölmesine çok üzüldüğünü belirterek, Karkaç’tan şikayetçi oldu.
 
Mehmet Karkaç ise hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, olay günü söz konusu kedinin yangın merdiveni kullanarak evine girdiğini belirtti.
 
Kedinin evinin açık olan balkonundan düşmüş olabileceğini söyleyen Mehmet Karkaç, "Evime giren kediyi eşim ve çocuklarım çok korktuğu için balkona kovdum, balkondan atmadım. Kedi evimize girdiği için psikolojimiz bozuldu. Nasıl öldüğünü bilmiyorum" dedi.
 
-BİLİRKİŞİ RAPORU HAZIRLANACAK-
 
Hakim, Pıtır’ın nasıl öldüğüne ilişkin bilirkişi raporu hazırlanması için duruşmayı erteledi.
 
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan TRAHAYKO Başkanı Melahat Altuntaş, duruşmanın ardından kedinin aşağı atıldığı iddia edilen Karkaç ailesinin evinin balkonuna giderek inceleme yaptıklarını anlattı.
 
Pıtır’ın eve girmesinden sonra balkona ulaşan yangın merdiveninin kapısının kapatıldığını sandığını, açık olması halinde kedinin merdivenlerini kullanıp tekrar aşağı inebileceğini ve kedinin camdan düşme ihtimalinin de bulunmadığını söyleyen Altuntaş, hayvan hakları savunucuları olarak Birol’a destek olacaklarını söyledi.
 
-SANIĞIN 4 AYDAN 3 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR-
 
Vakfıkebir Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, "Fatma Birol’un kedisini 9. kattan atarak ölümüne sebep olmak" ile suçlanan Mehmet Karkaç’ın, "Mala zarar verme" suçunu düzenleyen TCK’nın 151. maddesi uyarınca cezalandırılması isteniyor.
 
TCK’nın 151. maddesi, "Haklı bir neden olmaksızın, sahipli hayvanı öldüren, işe yaramayacak hale getiren veya değerinin azalmasına neden olan kişinin, 4 aydan 3 yıla kadar hapis ya da adli para cezasına çarptırılmasını" öngörüyor.
Haber Tarihi: 18 Mart 2011 Cuma 08:58Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/kedi-cinayeti-davasi-72777-haber/