"Gazeteciler altın kafese konmuş"

CHP Eskişehir milletvekili adayı Batum ile diğer milletvekili adayları ile İl Başkanı Erman Gölet, Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar ve İl Emniyet Müdürü Naci Kuru'yu ziyaret etti.

 

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Süheyl Batum, "Gazeteciler, basın altın kafese konmuştur. Demirel 8 dakika konuşur, Ecevit 4 dakika konuşursa 'Bu nasıl demokrasi' derdik. Şimdi biri 24 saat, diğeri 10 saniye konuşuyor. Bu, insanlara normal geliyor" dedi. 
      
CHP Milletvekili adayları Sakarya Gazetesi'ne giderek gazete sahibi Üstün Ünügür ile makamında bir araya gelen milletvekili adayları adına konuşan Batum, çeşitli sıkıntılar yaşayan basının üzerinde baskı olduğunu belirterek, basının üzerinde sallanan demoklesin kılıcını kaldıracaklarını söyledi. 
    
CHP'nin, basının özlemini çektiği özgürlükleri geri getireceğini ifade eden Batum, şöyle konuştu: 
    
"Basında son yıllarda teknoloji anlamında çok ilerleme oldu. Evet, kullanılan makineler, aletler çok modern ama özgürlük yok. Gazeteciler, basın altın kafese konmuştur. İktidarımızda onları oradan çıkaracağız. Türkiye'de eskiden tek televizyon vardı, kağıt ithali vardı. O dönemde bile basının üzerinde bu denli baskı ve sıkıntı yoktu. Demirel 8 dakika konuşur, Ecevit 4 dakika konuşursa 'Bu nasıl demokrasi' derdik. Şimdi biri 24 saat diğeri 10 saniye konuşuyor. Bu, insanlara normal geliyor. Bugünlerde yaşasaydı Uğur Mumcu, Rabıta'yı yazamazdı, yazması mümkün değildi. Bir Zekeriya Öz çıkar, elindeki belgelere el koyar, O'nu da içeri atardı. 'Bu hep böyle değil miydi' diyorlar. Bu denli değildi. Olayın vahametinin farkındayız. Sorunları çözeceğiz. TRT'de bile böyle şeyler yapılamazdı." 
     
'BİZ YÜZDE 40 OY ALMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK"- 
     
Batum, bir gazetecinin AK Parti'nin oyunun yüzde 40'larda olduğunun ifade edildiğini söylemesi üzerine şunları kaydetti: 
    
"Ben buna pek ihtimal vermiyorum. Siyaset bilimci Prof. Dr. Fuat Keyman, AKP'nin çok net yeniden iktidar olacağını ifade etmiş. Bunlar uyduruyor. Korku içinde kendilerine ezberletilen şeyleri söylüyorlar. Sadece fotoğraf çekerek siyaset bilimci olunmaz. Siyaset bilimci 'Hitler sizi gözaltına alacak, Mussolini şurayı yakıp, yıkacak' demez. Bilim adamının görevi bunu engellemektir. Bunlar bilim falan değil. 
    
AKP'nin yüzde 45-50 oy alacağı söyleniyor. Vatandaş, sivil faşizmi tam bir faşizme dönüştürecek oyları vermeyecek. Çok çalışacağız, her şey bizim çalışmamıza bağlı. Oturup, hesap kitap yapıyorlar. 'MHP barajın altında kalacak, oradan 5 puan, Saadet Partisi ve HAS Parti'den 5 puan, BBP ve DP'den 2 puan alacağız' diyorlar. Biz, yüzde 40 oy almak için yola çıktık. Kolay mı? Çok zor. Çok çalışmak gerekiyor. Şu an yüzde 33-35'lerde görünüyoruz. Elimizden geleni yapacağız."
Haber Tarihi: 25 Nisan 2011 Pazartesi 13:27Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/gazeteciler-altin-kafese-konmus-76561-haber/