Bir çılgınlık daha yapacak!

Erdoğan, merhum Ecevit'in kendi projesini açıkladığı zaman, "'Bunu, belli çevrelere diyet borcu olmayan parti uygulayabilir" dediğini hatırlattı

 

Başbakan Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi. Ana muhalefet lideri için "dört dörtlük silme cahil" ifadelerini kullanan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlük yaptığı dönemi yeniden gündeme getirerek "Sen iflas ettiren yöneticisin" diye çıkıştı.
 
Kılıçdaroğlu'nun tartışılan üslubu da Erdoğan'ın eleştiri oklarına hedef oldu.. Ağzını bozmakla eleştirdiği CHP liderini edepsizlikle suçladı. Çılgın projeyle ilgili Kılıçdaroğlu'nun 'insan yok' eleştirilerine Başbakan'ın cevabı da hazırdı:
 
"Sen o kanalın etrafında görmüyor musun, konutları , dinlence yerlerini, alışveriş alanlarını konutları, orada insan var."
 
YGS'de şifre iddialarıyla ilgili ilk incelemelerin kopya olmadığını işaret eden Erdoğan, oy fırsatçılığı yapmakla suçladığı muhalefete "Sen 3 oy alacaksın diye onların şevkini kırmaya ne gerek var" diye eleştirdi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜMSİAD 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda konuştu. Muhalefet partilerin eleştirilerine yanıt verdi. İşte o konuşmadan öne çıkan satır başları:
 
RAKAMLAR ORTADA
 
"Devletin ekonomiyle ilgili görevleri bellidir. Biz dedik ki düzenleyici olacağız. Denetleyici olacağız. 2002 yılında 96 bin adet otomobil satılmıştı. Hani diyorlar ya yoksulluk. Bakınız 2010 yılında bu sayı 510 bin adete yükseldi.
 
Trend böyle devam ederse 2011 yılında 1 milyona yaklaşacağız. 436 bin buzdolabı satışı var. Fakirliğin olduğu yerde evlilikler olur mu? Turizmde geçen yıl ilk üç ayda gelen turist sayısı 2 milyon 459 bin bu yıl ise 3 milyon 600 bin.
 
YÜZDE 68 NİRE YÜZDE 8 FAİZ NİRE?
 
Yahu siz bunları görmüyor musunuz? Rakamlar ortada. Halep ordaysa arşın burada. Gerçekci olalım dürüst olalım. Yüzdi 68 faiz nire yüzde 8 faiz nire?
 
SİLME CAHİL
 
Bunlar ne diyor? 'Çiftçiyi yaktılar, esnafı yaktılar' insaf et ya. Bunları konuşabilmek için dört dörtlük silme cahil olmak lazım. Ziraat bankası çiftçiye yüzde 59 faizle kredi veriyordu sevgili kardeşim. Yüzde 5 faizle kredi veriyor. Sayıya girersek duman olursunuz. 
 
Bu kardeşiniz faizi sebep enflasyonu da netice olarak gören kardeşinizdir. Hedef faiz ile enflasyonu aynı seviyeye getirmektir. Kamu net borç stoku milli gelire oranı 2002 yılında yüzde 61 idi yüzde 28.7'ye düştü. Avrupa'nın en iyileri arasında yer alıyoruz. Bu işi başarmış müstesna ülkelerden biriyiz.
 
Karşılıksız para basmak bizim kitabımızda yok. Karşılıkız para basmak zulmdür hırsızlıktır, cebimdeki parayı modern şekilde çalmaktır. Türkiye seçime gidiyor faizde ciddi oynama yok. İşte istikrar ve güvenin en somut yansıması budur.
 
2002'DE YOKSULLUK RAKAMINI SÖYLEMİYOR
 
Ana muhalefet lideri '2.5 yaşında ölen kübra'ya bak' diyor. Türkiye'nin herhangi bir yerinde yavrumuz ölebilir. 2002 yılı sonunun rakamlarını  söylemiyor, onu söylesene. 19 milyondu. 19 milyondan 12 milyon 700 bine indi. 
 
Beyfendi bu ülkede 8 yıl genel müdürlük yaptı. SSK battı mı çıktı mı? Devraldığı zaman SSK yerindeydi pozitif netice veriyordu. Bu beyfendi devraldı SSK hep açık veriyordu istikarı öyleydi.
 
Ben o zaman bir sigortalıydım... Ben hastane kuyruklarında anacığımın babacığımın ilaç kuyruklarında çok bekledim. İki gün hastaneden ilaç alamadan döndüm... Doktor huzuruna titreyerek gidiyordunuz. Ey Beyefendi sen bizi bunlara mahkum ettin...
 
SEN İFLAS ETTİREN YÖNETİCİSİN
 
Doktora gittiğin zaman sana muayenehanenin kapısını gösteriyordu. Biz bunları yaşadık. Sorumluluk alanında bunları yaşattı, sıkılmadan 'bunları vereceğim şunları dağıtacağım' diyor. Denenmiş denenmez. Sen iflas ettiren yöneticisin. Bize başarılılar lazım. Sağına bakıyorsun çeteler var soluna bakıyorsun çeteler var.
 
Bana şu teklifi yaptılar. Bunu herkes, milliyetçiyim diyenler de dinlesin. Ama şunu bilmelerini istiyorum. Mesela bizler Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi'nin bağımsız kurul haline gelmesini istedik. Eğer buna karar vermişsek biz yaparız ama sizin demenizle değil.
 
Şu anda bizim IMF'ye 5.2 milyar dolar borçumuz vardı. İstesek borcu sıfırlarız. Merkez Bankası'nda 27.5 milyar dolar olan döviz rezervi 93.3 milyar dolara yükseldi. Yoksulluğun olduğu ülkede bunlar olur mu?
 
MHP'YE HIZLI TREN ELEŞTİRİSİ
 
79 senede 6.100 km yol yapmışlar biz 13.600 km yol yaptık. Ama şımarmayacağız. Çok çalışacağız. Yavru muhalefetin seçim beyannamesinde Ankara-Konya hızlı trenini yapacağız diyor. Şaşırdım haberini vermediler mi? Halbu ki test kullanımını bizzat kendim yaptım. Mayıs ayında halka açılıyor. Mesele ne biliyor musunuz? Kılavuzunuzu çok iyi seçeceksiniz.
 
Benim milletim aptal değil. Kimin hangi vizyonla hareket ettiğini görüyor. Ağzını bozan edep dairesinin dışına çıkan genel başkanın teveccüh görmesi mümkün olamaz. Ben milletime böyle inanaıyorum. Ben CHP'ye, MHP'ye, BDP'ye gönül veren kardeşlerime de böyle inanıyorum. Çünkü ben hiçbirine edep dışılığı yakıştırmıyorum. Aynı şekilde hakaret üstüne hakaret, küfür üstüne küfür sıralıyor. 
 
Alevi olarak Hacı Bektaş Veli'yi anlaması lazım. Onun düşünceleire çok daha fazla inanırım Eline beline diline hakim olun diyor.
 
ÜÇ KELİMENİN İLK HARFİ BİRLEŞTİĞİNDE EDEP ÇIKIYOR
 
Beline hakim olamayanları gördük. Bir kasetle genel başkan oldu. Sayın Kılıçdaroğlu'ndan Tunceli'deki kardeşleri de ranatsızdırlar. Eline biline diline kelimelerinin ilk harflerini Arapçada yan yana getirdiğin zaman edep sözcüğünün çıktığını gösterir. Edep aklın dıştan görünüşüdür. Aynı üsluba aynı hizaya girmiş olan Bahçeli'ye Mevlana ile sesleniyorum.
 
insanın canındak ten edeptir. Göz ve kalp nuru edeptir. İnsan ulvi bir ademdir. İnsan ile hayvan arasındaki en büyük fark edeptir. Kuran ayet ayet edeptir. Biz milletin edebiyle edeplendik. Bizden küfür hakaret asla duymayacaksınız. Hele hele analara saygımız sonsuzdur. Medeniyetimizde cennet annelerin ayakları altındadır. 
 
İNSAN YOK ELEŞTİRİSİNE CEVAP
 
Ana muhalefet 'burada insan yok'. Arkadaşımla değerlendirirken gemiyi oradan çıkarsakta gemi yerine insanlar koysak dedi. Daha insan neresinde olacak? Burada insana hizmet var. Burada 10 binlerce insan istihdam edilecek. Bunun çevresinde, konutları, fuar iş merkezlerini görmüyor musun? Burada kimler iş, aş sahibi olacak, insanlar olacak. Burada önce millet var, sonra bu güzel vatan var. Bunlar, milletin sevincini, heyecanını, coşkusunu dahi paylaşamayacak kadar, milletle aynı yöne bakamayacak kadar milletten ve ülkeden kopuklar.
 
ECEVİT İDDİASIYLA İLGİLİ NE DEDİ?
 
Bu proje bu kardeşinizin ta belediye başkanlığından itibaren rüyasıdır. Ama bunun tarihi Osmanlı’ya dayanır. Diyorlar ki ’efendim bu Ecevit’in projesidir’. Ecevit de bunu söylemiş olabilir, ama bir projeyi söylemek, yapmak demek değildir. Varsa projesi neredeydi? İnsan bunu da görmek ister. Dillendirmiş olabilir, doğrudur. Dillendirmesi bile bunlara göre daha hayırlıdır. Biz ise şu anda bunun adımını atıyoruz. Marmaray’ı merhum Abdulmecit dedemiz mimari çizgilerini çizmiş. Arşivlerden onu çıkardık. Biz o çizgiler üzerinden hareketle, iktidarımız döneminde bir adımını attık.
 
KARŞI ÇIKANLAR SANDALLA KARŞIYA GEÇİN
 
Kılıçdaroğlu sadece aynanın karşısına geçtiğinde insanı görüyor. Onun dışında yok. Yandaş medya projeyi nereden eleştirsem diye adeta çırpınıyor. Köprülere karşı çıkan zihniyet bu. Sonra utanmadan köprüden de geçerer. Niye köprüden geçiyorsun sandalla geç karşıya.
 
İKİ ŞEHİR ÇARŞAMBA GÜNÜ AÇIKLANIYOR
 
Burada biz aynı zamanda İstanbul'un o yoğunluğunu, deprem tehdidini de yok etmek için adımlar atıyoruz. Gerek Avrupa yakasında gerekse bu yakada... Önümüzdeki çarşamba ilan edeceğiz. Bu şehirlerimizi de açıklayacağız. Bunun yanında ilave projelerimiz de var. Onları da açıklayacağız. İstanbul bunlarla tarihteki o şanlı yerini yeniden alacak. İstanbul, Türkiye'yi dünyada 10. sıraya taşımada lokomotif olacak.
 
Kanal İstanbul projesini 10 yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz. Finans sıkıntımız yok.  Ana muhalefetin genel başkanı Edirne'de tescilli yolsuzluk yapanlarla dolaşıyor.
 
ŞİFRE İDDİALARINA SARILDI
 
İlk incelemeler iddiaların doğru olmadığını gösteriyor. Ben onlara o zaman 'burada kopya var mı yok mu bunu söyleyin' dedim. Bana 'kesinlikle yok' dediler. Bakıyorsunuz nasıl sarıldı ona bu işi halledersem istifa ettirirsem seçimleri kazanırım havasına girdi. Yargısız infaza ne gerek var. 
 
Gençlerin hayalleri üzerinden fırsatçılık peşinde koşmaktır. Oy hesabı yapmak ucuz siyasettir, hükümeti sıkıştırmak amacıyla ellerine geçen her fırsatı kullandılar. Şehitleri kullanacak kadar alçaldılar. 1 milyon 700 bin gencin hayallerini kirli siyasetlerine alet edecek kadar vicdanlarını kaybetmiş durumdalar.  Sen üç tane oy alacaksın diye onların şevkini kırmaya ne hakkın var.
 
BDP'YE CUMA ELEŞTİRİSİ
 
Cuma birliktir beraberliktir. Hatta küçük mescitlerde Cuma kılınmaz. Herkes köylerden kasabalara iner orada toplanır. Diyarbakır'da bunu yapanlar birikten bahsedebilir mi? Bu ayrımcılıktır, bölücüktür. Günaydoğulu kardeşim bu oyuna gelmeyecektir, buna inanıyorum. Gençler bu oyuna gelmesin. 
Haber Tarihi: 29 Nisan 2011 Cuma 13:13Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/bir-cilginlik-daha-yapacak-76993-haber/