Angelina, Esadların kankası çıktı

Hatay'daki çadırkentlerde kalan Suriyelileri ziyaret ederek, uluslararası kamuoyunun ilgisini bu bölgeye çeken Angelina Jolie'nin,Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'la yakın dost olduğu ortaya çıktı.

 

Vogue dergisinde geçen aylarda yayımlanan Esma Esad profilinde, Angelina Jolie ve Brad Pitt çiftinin 2009 yılında gerçekleştirdiği Suriye ziyaretine yer verildi.
 
Haberde, Jolie'nin, İngiltere doğumlu Esma Esad'ın Suriye'deki Iraklı ve Filistinli mültecilerin durumunun iyileştirilmesi için gösterdiği çabadan etkilendiği belirtildi.
 
BİRLİKTE YEMEĞE ÇIKMIŞLAR
 
Görünürdeki güvenlik önlemlerinin azlığına şaşıran Jolie-Pitt çiftinin Esad çiftiyle yaşadığı ilginç bir anıya da yer verildi. Anekdot, Esma Esad'ın ağzından şöyle anlatıldı:
 
"Eşim arabayla bizi öğle yemeğine götürüyordu. Yolda bir ara Brad'in rahatsız olduğunu fark ettim. Dönüp, 'Bir sorun mu var?' diye sordum. 'Korumalarınız nerede?' dedi. Ben de ona takılmaya başladım: Şuradaki kadını görüyor musun? Bir tanesi o. Ya şu karşıdan karşıya geçen yaşlı adamı? Diğeri de o işte."
 
Esma Esad'ın bu sözleri üzerine arabadakilerin gülüştüğü ve sohbete Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın da, "Brad korumalarını buraya gönderip eğittirmek istedi sanırım" diyerek katıldığı ifade edildi.
 
"ÇÖL GÜLÜ" SURİYE'DEN KAÇTI İDDİASI
 
ABD'li aktrisin Türkiye ziyaretinin ardından gündeme getirilen Angelina-Esad ailesi arasındaki yakınlık, tartışmaları da beraberinde getirdi.
 
Söz konusu haberler, kamuoyunda "Angelina Hatay'daki çadırkentlerde kalan Suriyelileri ziyaret edeceğine, olayların sona erdirilmesi için arkadaşı Esma üzerinde baskı kursaydı" şeklinde yorumların yapılmasına neden oldu.
 
İNGİLTERE: TÜRKİYE NÜFUZUNU KULLANMALI
Bu arada Suriye'deki olaylar nedeniyle ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınanların sayısının 10 bin 639'a ulaşırken, AB dışişleri bakanları da Suriye'ye uyguladıkları yaptırımları ağırlaştırmayı görüşmek için toplandı.
 
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, AB toplantısına girerken yaptığı açıklamada, Beşar Esad'ın "ya reformlar yapması ya da istifa etmesi gerektiğini" söyledi.
 
Hague, Türkiye'den Suriye üzerindeki etkisini kullanarak "Esad'ın reform yapmaması ya da istifa etmemesi halinde meşruiyetini kaybedeceği" mesajının Şam yönetimine iletilmesine yardımcı olmasını istedi.
Haber Tarihi: 20 Haziran 2011 Pazartesi 13:01Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/angelina,-esadlarin-kankasi-cikti-82081-haber/