Krize Türkiye müdahalesi

NTV'nin haberine göre, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın ardından, Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal de Ankara'ya geldi.

 

İki Filistinli liderin, Abbas'ın lideri olduğu El Fetih ve Hamas'ın Kahire'de dün yapılması planlanan zirvenin, kurulması planlanan birlik hükümetine kimin başbakanlık yapacağı konusundaki anlaşmazlık nedeniyle ertelenmesinin ardından Ankara'da bir araya gelmesi dikkat çekti.
 
Abbas'ın, iki gün sürecek ziyaretinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geleceği ve görüşmelerde, Ortadoğu'daki barış sürecinin ele alınacağı belirtilmişti.
 
Abbas ve Meşal'in Ankara'da bir araya gelip gelmeyeceği konusunda bir açıklama yapılmadı.
 
El Fetih yetkililerinden Diab el Loh, daha önce Filistin haber ajansı Maan’a yaptığı açıklamada, Kahire’deki toplantının Abbas’ın programındaki değişiklikten dolayı ertelendiğini belirtmişti. El Loh, Abbas ve Meşal’in en kısa zamanda bir araya geleceğini söylemiş, yer ve tarih konusunda ise açıklama yapmamıştı.
 
El Fetih ve Hamas, beş yıllık bölünmenin ardından Mısır’ın arabuluculuğunda geçen ay birlik anlaşmasını Kahire’de imzalamıştı. 
Haber Tarihi: 22 Haziran 2011 Çarşamba 11:38Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/krize-turkiye-mudahalesi-82266-haber/