Hiddink'ten alaycı sözler

Hiddink, kaçan penaltının ardından gelen Avusturya beraberliğinin ardından, “Hayalimiziyarım bıraktık” dedi. Hollandalı çalıştırıcı, “Türk mentalitesi bu... Kolayı varken zoru tercih ediyoruz” diyerek eleştirisini dile getirdi

 

A Milli Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, Avusturya beraberliğini, “Türk tipi bir sonuç” olarak değerlendirdi.
 
İlk etapta kazanmak için geldiklerini söyleyen Hollandalı çalıştırıcı, “Ama kazanamıyorsanız beraberliği garantiye alacaksınız. Hayal ettiğimiz iki şeyden birini yakaladık. Belki amacı yakaladığınız anda son şansını da iyi kullanacaksınız. Penaltı iyi bir şanstı, atamadık. Hayalimizi yarım bıraktık. Türk mentalitesi bu... Kolayı varken zoru tercih ediyoruz” diye konuştu.
 
Hiddink’in bu açıklamaları sırasında tercüme krizi yaşandı. Mentalite ile ilgili açıklamalarını kısa çeviren tercümana bozulan Hiddink, açıklamalarını İngilizce yapmak istedi. Daha sonra vazgeçen ve Almanca devam eden A Milli Takımı’nın teknik patronu, “En zor kariyeri Türkiye’de mi?” sorusuna, “Çok zorluklar gördüm. Milli takım da özel bir motivasyonla, özverileriyle, iyi bir takım olmak zorundalar. Hatta onlar Türk futbolunun aynası durumundalar” yanıtını verdi.
 
Hiddink, “Türkiye’yi Avrupa futbolunda nereye koyuyorsunuz?” sorusuna ise şu cevabı verdi: “Kasım ayında iki maçı kazanarak Ukrayna ve Polonya da yapılacak şampiyonaya katılabilmek en büyük hedefimiz... Almanya, İspanya, Hollanda ile aynı kefeye koymak için o liglerde oynamanız gerekir. Onlar büyük liglerde oynuyorlar ve her turnuvada varlar. Türkiye’yi bu anlamda  bir yere koymak pek doğru olmaz.”
 
Denk mücadele
Avusturya Milli Takımı Teknik Direktörü Dietmar Constantini maçın başından sonuna kadar her iki takımın da denk bir mücadele ortaya koyduğunu söyledi. Son 15 dakikada Türkiye’nin daha etkili olduğunu vurgulayan Constantini, “Biz de savunmada sağlam durup beraberliği elde ettik. Son dakikalarda rakibimiz bizden iyiydi. Ama biz de birkaç kez rakip kaleyi zorladık. Ben fazla risk almayan bir teknik direktörüm. Risk alsaydım kaybedebilirdik. Doğruyu yaptığıma inanıyorum” diye konuştu.
 
İstifa sesleri
Viyana’da oynanan kritik maça büyük ilgi gösteren Türk taraftarların, Avusturya vatandaşları için ayrılan bölümlerden de kendilerine bilet aldıkları gözlendi. Gurbetçiler, Teknik Direktör Guus Hiddink ile Antrenör Oğuz Çetin’i istifaya davet etti. Karşılaşma sonrasında stat çevresinde toplanan yaklaşık 500 kişilik bir grup, “Hiddink istifa” tezahüratı yaparken, Hollandalı teknik adama büyük tepki gösterdiler.
Haber Tarihi: 07 Eylül 2011 Çarşamba 08:47Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/hiddinkten-alayci-sozler-90971-haber/