Tatvan'da 3 doktor ve 3 hemşireye gözaltı

Bitlis'in Tatvan İlçe Devlet Hastanesinde görev yapan 3 doktor ve 3 hemşire ''delilleri gizleme, karartma ve yok etme'' suçlamasıyla gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, hastanede görevli doktor G.Ç.I yönetimindeki otomobil, ilçenin Esentepe mahallesi yakınlarında, Ahlat istikametine giden A.M.H. idaresindeki İran plakalı yolcu otobüsüyle çarpıştı. 
    
Kazanın ardından doktor G.Ç.I'nın aracı büyük hasar gördü. Olay yerine gelen trafik ekipleri, kaza geçiren sürücüleri sağlık testinden geçirilmek üzere Tatvan Devlet Hastanesine götürdü. G.Ç.I'nın alkollü araç kullandığını fark eden polisler, doktorlardan kan örneklerinin alınarak, tahlil yapılmasını istedi. Bunun üzerine hastanede görevli iki doktor ve üç hemşire, mesai arkadaşları olan G.Ç.I'nin kan örneklerini, başka bir kişinin kan örneğiyle değiştirip, laboratuvara verdi ve test sonucunu polise teslim etti. 
    
Sonuçlardan şüphelenen polis memurları, tahlilin yeniden yapılmasını istedi. Bunun üzerine polislerle, doktorlar arasında kısa süreli tartışma yaşandı ve polis memurları durumu Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdi. Bu gelişmenin ardından hastaneye gelen savcı, söz konusu doktordan yeniden kan alınarak tahlillerinin yapılmasını istedi. Savcı gözetiminde alınan kan örneklerinin bir önceki tahlil sonuçlarıyla uyuşmaması üzerine kan örneği analiz edilmek üzere yeniden laboratuvara gönderildi. 
    
Tahlil sonucunda, ilk sonucun başka bir kişiye ait olduğu ve G.Ç.I'dan alınan kan örneklerinde alkol bulunduğu tespit edildi. 
    
Bunun üzerine G.Ç.I. ve kendisine yardım ederek delilleri kararttığı iddia edilen K.G. ve Y.Y adındaki iki doktor ile E.Y, A.B ve N.Y. adlı üç hemşire, "delilleri gizleme, karartma ve yok etme" suçlamalarıyla gözaltına alınarak, nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Haber Tarihi: 16 Eylül 2011 Cuma 23:06Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/tatvanda-3-doktor-ve-3-hemsireye-gozalti-92179-haber/