Haberal'a "kızgın mısınız?" sorusu

Ergenekon Davası kapsamında tutuklanan ve 4 yılı aşkın süre tutuklu kalan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, kızgın olup olmadığına ilişkin bir soruyu, “Biz asla kin güdemeyiz” diyerek cevaplandırdı.

Haberala kızgın mısınız? sorusu
28 Ağustos 2013 Çarşamba 13:10 tarihinde eklendi.

Kur'an-ı Kerim’den şu örneği veren Haberal, “Maide Suresi'nin 8. ayetinde der ki 'Ey İnananlar! Allah için adaleti ayakta tutup gözeten şahitler olun. Bir topluluğa olan öfkeniz sizi adaletsizliğe sürüklemesin, adil olun; bu, Allah’a karşı gelmekten sakınmaya daha yakındır. Allah adaletsizliği sevmez.'” dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel’e teşekkür ziyaretinde bulunan Haberal, kendisine yöneltilen, “Doktorluğa devam edecek misiniz? İlk ameliyatı ne zaman yapacaksınız?” soruları karşısında şu ifadeleri kullandı: “Şu anda ben milleti temsil ediyorum. Meclis’i daha görmedim, yemin etmedim. Önce sahaya bir çıkalım sonra yasalar neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Doktorluğa devam etmeme bir engel yoksa tekrar değerlendireceğiz.”

İzmir Gazeteciler Cemiyeti merkezinde, Başkan Atilla Sertel ve yönetim kurulu üyeleriyle yaklaşık bir saat görüşen Haberal’a, ziyareti anısına Şehit Gazeteci Hasan Tahsin heykelciği takdim edildi.


CİHAN