Habertürk muhabirine ''sahte pasaport'' davası

Göçmen kaçakçılığı konusunu işlemek için sahte pasaport alan gazeteci Şefik Dinç hakkında 'sahte belge düzenlemek' suçundan soruşturma açıldı.

Habertürk muhabirine sahte pasaport davası
01 Ekim 2015 Perşembe 14:40 tarihinde eklendi.
Göçmen kaçakçılığı konusunu işlemek için sahte pasaport alan gazeteci Şefik Dinç hakkında 'sahte belge düzenlemek' suçundan soruşturma açıldı.
 
Göçmen kaçakçılığına dikkat çekmek için yasadışı yollarla nasıl sahte pasaport aldığını haberleştiren gazeteci Şefik Dinç'e, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca "Sahte belge düzenlemek" suçundan soruşturma açıldı. Savcılık tarafından ifade için çağrılan Habertürk Gazetesi Muhabiri Şefik Dinç, adliyeye gelince "şüpheli" olarak çağrıldığını öğrendi. Haberi yüzünden "tanık" olduğunu sanırken, "şüpheli" olduğunu öğrenince şaşıran gazeteci Dinç, avukatı olmadığı için ifade vermedi.
 
KAÇAKÇILARDAN SAHTE PASAPORT ALMIŞ
 
Dinç, "Nisan ayında göçmen kaçakçılığını ele aldığımız bir yazı dizisi vardı. O yazı dizisi, göçmen kaçakçılarından aldığım sahte pasaportla ilgiliydi. Aksaray'da göçmen olduğumu söyleyerek sahte Finlandiya pasaportu aldık kaçakçılık yapanlardan. Bunu da gazetede yayınladık. Bu haberle ilgili soruşturma başlatılmış. Üç gün önce telefonuma mesaj geldi. Üç gün içinde ifade için adliyeye gelmem yönünde. Ben de tanık olarak ifade vereceğimi düşündüm. Çünkü benim açımdan suç teşkil ettiğini düşünmüyordum. Adliyeye geldiğimde şüpheli olarak soruşturma başlatıldığını öğrendim. Ben de savcıya avukatımla gelip ifade vereceğimi belirttim" dedi. 
 
 
'DİKKAT ÇEKMEK İÇİN HABER YAPTIK'
 
Göçmen kaçakçılığından kaynaklanan rantı anlatmak için haber yaptığını söyleyen Dinç, "Türkiye göçmenler açısından geçiş ülkesi. Milyonları buluyor artık bu sayı. Biz de buna dikkat çekmek için böyle bir haber yaptık. Bizden sonra da yabancı gazeteler benzer haberler yaptı" diye konuştu.
 
SURİYELİ MÜLTECİ GİBİ SAHTE PASAPORT ALDI
 
Gazeteci Şefik Dinç söz konusu yazı dizisi için, İstanbul Aksaray'da Suriyeli bir mülteci gibi göçmen kaçakçılarından Avrupa'ya gitmek üzere sahte pasaport almıştı. Dinç, 500 euro karşılığında (1460 TL) kısa sürede doğum yerini Helsinki gösteren Finlandiya pasaportuna nasıl sahip olduğunu haberleştirmişti.

DHA