Habertürk'e kızdı bütün gazetelere ilan verdi

Habertürk'teki "Ağa'ya Kıyak" manşeti ünlü işadamını kızdırdı. Ali Ağaoğlu yarınki tüm gazetelere Altaylı'yı hedef alan bir reklam verdi.

Habertürke kızdı bütün gazetelere ilan verdi
19 Nisan 2012 Perşembe 23:25 tarihinde eklendi, 1.892 kez okundu.

 

Habertürk'ün "Ağa'ya beleş Milli Emlak'tan döndü!" başlıklı haberine İşadamı Ali Ağaoğlu'ndan yanıt gecikmedi. Ağaoğlu gazetelere verdiği tam sayfa ilanla Habertürk'ü ve gazetenin Genel yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'yı hedef aldı ve son yılların en ilginç ilanına imza attı!
 
Habertürk, 2B Yasası'ndan faydalanan Ağaoğlu'na ait 2 arsanın küçük gösterilip devlete daha az para ödeneceğini iddia etmişti. Bu duruma sinirlenen Ali Ağaoğlu, gazetelere verdiği tam sayfalık ilanlarda Altaylı'yı yerden yere vurdu.
 
BELKİ MEMLEKETE BİR FAYDAN OLUR!
İlanda kendine ait arazileri yayınlatan Ağaoğlu, "İlgini çeken bir arsa olursa yardımcı olurum. Tekliflere açığım. Belki bu sayede bir yatırım yaparsın da memlekete bir faydan olur" ifadesini kullandı.
 
İŞTE HABERTÜRK'TE DÜN YER ALAN O HABER;
"2B Yasası nedeniyle  Tapu Kadastro, 2B Yasası dolayısıyla işgal altındaki arsaları ölçüp yüzölçümlerini Hazine’ye bildirdi. Hazine’ye bildirilen 65 bin arsanın içinde en önemli hata, Çekmeköy’deki 2 arazide çıktı. İşin ilginç yanı her iki arazi de ünlü işadamı Ali Ağaoğlu’yla bağlantılı.
 
'Ağa'ya beleş Milli Emlak'tan döndü!
 
İki arsada 20 bin metrekarelik vahim hatayı Milli Emlak Düzeltti. İşin ilginç yanı her iki arazi de ünlü işadamı Ali Ağaoğlu’yla bağlantılı...
 
Tapu Kadastro, 2B Yasası dolayısıyla işgal altındaki arsaları ölçüp yüzölçümlerini Hazine’ye bildirdi. Hazine’ye bildirilen 65 bin arsanın içinde en önemli hata, Çekmeköy’deki 2 arazide çıktı. İşin ilginç yanı her iki arazi de ünlü işadamı Ali Ağaoğlu’yla bağlantılı.
 
Kamuoyunda 2B Yasası olarak bilinen, orman vasfını kaybetmiş alanların kullanıcılarına (işgalcilerine) satışını sağlayacak yasa Meclis’ten geçmeden Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, 2B kapsamındaki arsa ve arazilerin yüzölçümlerini belirleyip Hazine Müsteşarlığı’na gönderdi. Sadece İstanbul’da 65 bin arsa ve arazinin ölçümü gerçekleştirildi. Ölçümün amacı yasa çıktıktan sonra bu arazileri kullananların Hazine’ye ödeyeceği miktarın belirlenmesiydi. 
 
Ancak Milli Emlak kontrolörleri yaptıkları incemelerde, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün birçok arazinin yüzölçümünü Hazine’ye eksik bildirdiğini ve böylece işgalcilerin daha az para ödeyeceklerini ortaya koydu. Milli Emlak kontrolörleri, küçük gösterilen arazilerin büyük bölümünün son dönemlerin gözde bölgesi Çekmeköy’de olduğunu da tespit etti. Çekmeköy’de ise iki ayrı 2B kapsamındaki arazi dikkat çekti. Çünkü her ikisi de 10’ar binmetrekare eksik gösterilmişti. Üstelik eksik gösterilen iki arazi de son dönemin parlak iş adamlarından Ali Ağaoğlu’nun patronu olduğu Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri AŞ’ye aitti. Arazilerden biri Deliceduvar mevkiinde. Belediyenin tapu kayıtlarına göre arazi tam 15 bin 541metrekare. Ancak Hazine’ye bildirilen ve 2B Yasası çıktığında Akdeniz İnşaat’ın üzerinden bedel ödeyeceği yüzölçümü ise 5 bin 541metrekare. 
 
Yasa çıktığında şirket 5 bin 541metrekarenin bedelini ödeyip araziye sahip olacaktı. Diğer arazi ise aynı bölgede bulunan ve 91 ada 1 parsel numaralı alan. Buranın da aslında 13 bin 50metrekare olan yüzölçümü nasılsa 3 bin 50 metrekare olarak bildirilmiş. Bu arazide Ağaoğlu’nun yanında Roman Giyim’in sahibi Turgut Toplusoy ortak olarak yer alıyor. Toplusoy, söz konusu 13 bin 50 metrekarelik araziyi köylülerden satın aldıklarını doğruluyor. 
 
20 MİLYON TL KURTARILDI
 
Milli Emlak kontrolörleri eksiklik için Tapu Kadastro’ya yazı yazdı ve “Sehven (yanlışlıkla) 1 rakamını unuttuk” yanıtı aldı. Ancak Maliye Bakanlığı olayda kasıt olup olmadığını araştırıyor. 2B Yasası’nda Hazine’nin işgalcilerden talep edeceği miktarın Çekmeköy bölgesinde her bir dönüm için 1 milyon lira olduğu ifade ediliyor. Buna göre Milli Emlak kontrolörlerinin dikkati Hazine’nin 20 milyon lira kaybetmesinin önüne geçti.
 
TÜM GAZETELERDE TAM SAYFA
 
Habertürk'ün bu haberine öfkelenen Ali Ağaoğlu'nun gazeteyi ve Fatih Altaylı'yı hedef alan ilanını tüm gazeteler yayınladı.