Habur Çayı 4 can aldı

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde Habur Çayı'na uçan araçta bulunan aynı aileden 4 kişi öldü, sulara kapılan 2 kişi kayboldu

Habur Çayı 4 can aldı
30 Mayıs 2013 Perşembe 09:44 tarihinde eklendi, 1.975 kez okundu.
Beytüşşebap’tan Akçayol Köyü’ne giden İskan Gök’ün kullandığı 31 ALC 12 plakalı hafif ticari araç, iddiaya göre yağmur yağışı ve yollarda oluşan çukurlar nedeniyle kontrolden çıktı.
 
Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği ve içerisinde aynı aileden 7 kişinin bulunduğu araç, Beytüşşebap’a 3 kilometre mesafede Habur Çayı’na uçtu. Kazayı bölgede hayvanların otlatan bir çobanın görüp haber vermesiyle bölgeye Beytüşşebap’tan arama kurtarma ekipleri ile vatandaşlar akın etti. 
 
Sürücü İskan Gök’ün kendi imkanlarıyla kurtulduğu kazada araçtan savrulan Sami Gök, Zübeyde Gök, Besna Gök, Sekna Gök, Caziye Gök ve Nahide Özdemir, çayın akıntılarına kapılarak kayboldu.
 
Haber verilmesi üzerine Şırnak 23’üncü Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle de bölgeye askerler indirilerek, geniş çaplı arama kurtarma çalışması başlattı. Çayın her iki tarafına helikopterle ekipler indirilerek çalışmalar hızlandırıldı. Saatler süren çalışmalarda çayın azgın sularından 4 kişinin cesedi çıkarıldı. Cesetlerin konulması sırasında ambulansın kapılarının bir süre açılmaması ve  sileceklerinin de çalışmaması, bölgede bulunan vatandaşların tepkisine neden oldu.
 
Çaydan çıkarılan 4 kişinin cesedi daha sonra Beytüşşebap Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ölenlerin kimlik belirleme çalışması sürerken, Habur Çayı’ndaki arama çalışmalarına gece karanlığı nedeniyle ara verildi. Çalışmalara sabah gün ağırmasıyla birlikte tekrar başlanacağı belirtildi.

DHA