Habur karşısında patlama

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Gümrük Kapısı'nın karşısında bulunan Kuzey Irak'ın Zaho kentinde 'Irak Oil' e ait petrol deposunda patlama meydana geldi.

19 Haziran 2013 Çarşamba 19:41 tarihinde eklendi.
Şırnak'ın Silopi İlçesi'nin karşısında bulunan Kuzey Irak'ın Zaho kentinde bulunan yakıt deposunda akşam saatlerinde meydana gelen patlama nedeniyle yangın çıktı. Şırnak'ın Silopi İlçesi'nden de görülen yangına müdahale için Silopi Belediyesi'ne ait itfaiye araçları, Zaho'ya gitti. 
 
Silopi İlçesi yakınlarında bulunan Habur Gümrük Kapısı'nın karşısında bulunan Kuzey Irak'ın Zaho kentinde, Irakoil'in yakıt deposunda saat 18.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Silopi'den de duyulan patlama sesinden sonra yakıt deposunda büyük bir yangın çıktığı öğrenildi.

Silopi'den çıplak gözle görülen yangın söndürme çalışmalarına katılmak üzere Silopi Belediyesi'ne ait itafiye araçları da Zaho kentine geçti. Patlama ve yangın sonrası ölü yaralı sayısı konusunda henüz bilgi alınamadı. Alevleri söndürme çalışmaları devam ediyor.

DHA