Haç kayıtları başlıyor!

2011 yılı hac kayıtları yarın başlıyor. İlk kez bu yıl elektronik ortamda da yapılabilecek kayıtlar için son gün 6 Mayıs.

Haç kayıtları başlıyor!
24 Nisan 2011 Pazar 10:25 tarihinde eklendi, 1.256 kez okundu.

 

İnternet ortamında yapılacak başvurularda kaydı bulunanlar için "Kayıt Yenileme", ilk defa müracaat edecekler için de "İlk Defa Kayıt Yaptırma" şeklinde iki ayrı kategori bulunuyor. 
    
Buna göre, kayıt yenileyecek veya ilk defa kayıt yaptıracak hacı adaylarıyla, bunlardan kuraya birlikte katılarak beraber hacca gitmek isteyenler müracaatlarını, internet yoluyla Diyanet İşleri Başkanlığının "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden yapabilecekler. 
    
Kayıtlar doğrudan müftülüklerden sağlanarak doldurulacak form dilekçe ile il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek de yapabilecek. 
    
İlk defa kayıt yaptıracak hacı adayları, kişi başına 15 TL'yi T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Al-Baraka Türk Katılım Bankası, Asya Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankasından birine doğrudan veya internet üzerinden yatıracak. 
    
Kayıt yenileyenler için sadece nüfus cüzdanı fotokopisinin müracaat dilekçesine eklenmesinin yeterli olduğu başvurularda, il ve ilçe müftülüklerine ilk defa doğrudan müracaat yapanların da nüfus cüzdanı fotokopisi ile banka dekontunun bir suretini yanlarında bulundurmaları gerekecek.