Hacettepe’de ‘toplu ders’ rekoru

Hacettepe Üniversitesi, yeni öğrencilerinin katıldığı toplu ders programıyla bir ilke imza attı

Hacettepede toplu ders rekoru
24 Eylül 2013 Salı 14:53 tarihinde eklendi.

ANKARA (CİHAN)- Hacettepe Üniversitesi, yeni öğrencilerinin katıldığı toplu ders programıyla bir ilke imza attı. Hacettepe'ye bu yıl kayıt yaptıran 7 bin 716 öğrenci Beytepe Yerleşkesi'ndeki Amfi Tiyatro'da bir araya gelerek toplu ders rekoru kırdı.

    Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, üniversite yaşamına başlayan 7 bin 716 öğrencinin uyum süreçlerini kolaylaştırmak için oryantasyon programını hayata geçirdiklerini açıkladı. 23 Eylül'de başlayan oryantasyon programı 27 Eylül'de son bulacak. Program kapsamında, öğrencilerin Hacettepe’nin değerlerini, misyonunu, vizyonunu öğrenmeleri, Hacettepeli kimliğini geliştirmeleri, yerleşkelerini, akademik birimlerini, sosyal ve kültürel imkanlarını tanımaları hedefleniyor.

    İlk derse katılan Rektör Prof. Dr. Tuncer, 'Üniversite Yaşamına Giriş' ismiyle verilen derslerin yeni öğrencilerin Hacettepe'yi tanımaları ve uyum sorunu yaşamamaları açısından önemli olduğunu belirtti. Hacettepe’de öğrenim gören öğrencilerin her yönüyle donanımlı olmalarını istediklerini kaydeden Prof. Dr. Tuncer, “Amacımız hem üstün meziyetli hem de iyi insan yetiştirmek.” dedi.
 


CİHAN