Hacı İnan beraat etti

Hizbullah ana davasında "ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle" yargılanırken tutukluluk süresi 10 yılı geçtiği için yürürlüğe giren yasa gereği salıverildi.

Hacı İnan beraat etti
10 Mayıs 2013 Cuma 14:14 tarihinde eklendi.

Hacı İnan, tutukluluk süresini belirleyen Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 102. maddesinin yürürlülüğe girmesinin ardından 4 Ocak 2011’de tahliye edildi ancak 15 gün sonra başka bir ‘Hizbullah Operasyonu" kapsamında tutuklandı. Bu tutuklamanın ardından Hacı İnan ile birlikte 19 sanığa ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla dava açıldı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 19 sanıklı davanın ilk duruşmasında Hacı İnan ile birlikte tutuklu 6 sanık da tahliye edildi. 

 
Yaklaşık 2 senedir devam eden dava, hakkında yakalama kararı çıkarılan ancak henüz yakalanmayan Hacı İnan ve 18 sanığın katılmadığı duruşmada karara bağlandı.
 
HACI İNAN’A BERAAT
 
Davada İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi kararını açıkladı. Örgüt üyeliği ile suçlanan sanıklar Hacı İnan, Mehmet Göktaş ve Cemal Çınar hakkında ‘suçu işledikleri sabit olmadığı’ gerekçesiyle beraat kararı verildi. Mehmet Bahattin Temel, Fikret Gültekin ve Sait Şahin örgüt yöneticisi oldukları gerekçesiyle 12 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Hacı İnan’ın oğlu Seyfülislam İnan’ın da aralarında bulunduğu 12 sanığa ise örgüt üyeliğinden 6 yıl 3’er ay ceza verildi. Yakalanamayan sanık İlyas Kutulmanın dosyası ise ayrıldı.
 
ANA DAVADAN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASI ALMIŞTI
 
Hacı İnan, Hizbullah ana davasında yargılanırken 10 yıldır tutuklu olduğu için, tutukluluk süresini belirleyen Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 102. maddesinin yürürlülüğe girmesi nedeniyle tahliye edildi. Daha sonra mahkeme bu ana davayı karara bağladı. Ana davada örgütün yöneticilerinden olduğu belirtilen Hacı İnan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ceza ile birlikte Hacı İnan hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Hacı İnan henüz yakalanamadı.

DHA