Hacı Sabancı unutulmadı

Merhum Hacı Sabancı, Adana'da Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ÇDSO) verdiği konserle anıldı.

Hacı Sabancı unutulmadı
29 Kasım 2013 Cuma 22:21 tarihinde eklendi.
 
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kongre Merkezi'nde 1998'de yaşamını yitiren Hacı Sabancı anısına geleneksel olarak düzenlenen anma konserine, eşi Özcan Sabancı ile İçişleri Bakanı Muammer Güler'in eşi Neval Güler, Arzu-Ömer Sabancı, torunu Hacı Sabancı, Erol-Emel Evgin, kızı Demet Sabancı Çetindoğan ve eşi Cengiz Çetindoğan, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Çukurova Üniversitesi Rektörü Mustafa Kibar ve Dikran Masis'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi izledi.
 
DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
 
Yaklaşık 2 bin kişilik kapasitesi bulunan salon tamamen dolarken, konserde duygusal anlar yaşandı. Hacı Sabancı'nın fotoğraflarıyla süslenen salonda kürsüye çıkan eşi Özcan Sabancı, sanata ve sanatçıya verdiği önemden söz etti. Duygulandığı gözlenen Özcan Sabancı, "Hacı Sabancı'yı çok sevdiği Adana'da da özlemle ve rahmetle anıyoruz" dedi.
 
ÇDSO Daimi Şefi Emin Güven Yaşlıçam da, "Hacı abiyi rahmetle ve özlemle anıyoruz. Her yıl onun anısına konser vermek bizim için çok önemli" diye konuştu. Konuşmaların ardından ÇDSO, Emin Güven Yaşlıçam'ın şefliğinde Hollywood filmlerinin unutulmaz müziklerinden senfoniye uyarlanan bir konser verdi. Yaklaşık 1.5 saat süren konserde dinleyiciler, seslendirilen her parçanın ardından orkestrayı uzun süre alkışladı. 

DHA