Hadise'ye 'yarım konser' davası

Hadise'ye Eskişehir'deki konserine geç başlayıp erken bitirdiği iddiasıyla dava açıldı. Tepebaşı Belediyesi 10 bin lira maddi tazminat istiyor

Hadiseye yarım konser davası
26 Temmuz 2013 Cuma 09:37 tarihinde eklendi, 2.333 kez okundu.
Sabah Gazetesinde yeralan habere göre; Eskişehir'de konserini yarım bırakan şarkıcı Hadise'ye ve Marca Event Şirketi'ne tazminat davası açıldı. Davacı Tepebaşı Belediyesi, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde mazeret göstermeden konseri yarıda kesen Hadise'den şimdilik 10 bin lira maddi tazminat istedi. Manevi tazminat hakkını saklı tuttu. 
 
Hukuki süreç, Hadise'nin sözleşmede "Konser 1, 5 saat sürecek" yazmasına rağmen konserini yarım saatte bitirmesiyle başladı. Dava dilekçesine göre; sözleşmenin ardından belediye konser için alan tahsis etti. Panolara afişler asıldı. Marca Event, belediyeye 100 bin liralık fatura gönderdi. Konser günü tüm güvenlik önlemleri alındı. Seyirci ile sahne arasına güvenlik bariyerleri çekildi. Hadise'nin ulaşımı, konaklaması ve diğer istekleri sağlandı. Ancak iddiaya göre; Hadise konsere keyfi olarak geç başladı. İki şarkı söyleyen Hadise, yarım saati aşmayan bir zaman diliminde hiçbir gerekçe göstermeden ve hiçbir açıklama yapmadan sahneyi terketti. Konserin yarım kalması üzerine tutanak tutuldu. Belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Seyit Yıldızhan, Hadise'nin menajeriyle görüşerek konsere devam etmesini istedi. Menajer "jimy jib" denen bir aletle çekim yapıldığını ve konseri 'ES-TV'nin uydu üzerinden canlı yayınladığını öne sürdü. Belediyeden bu aletin çekim amaçlı olmadığı ve konserin canlı yayınlanmadığı belirtildi.
 
'BULDUMCULUK' SUÇLAMASI 
Yetkililer, konserden birkaç gün sonra da yine menajerle görüştü. Menajer, bu kez de güvenlik şeridinin aşıldığını iddia etti. Dilekçede "Bir sanatçının kutsal olması gereken mesleğini sürdürebilmesinin ve kalıcı olmasının yolu güvenilirlik, söze bağlılık ve saygıdır. Hadise keyfi olarak konseri yarım bırakarak terk edip gitmiştir. Yarım bırakmasının nedeni, Anadolu'daki tabiriyle buldumculuk olmak mıdır nedir bilinmez. Konser ücreti peşin olarak ödenmesine rağmen karşılığı alınamamıştır. Manevi tazminat hakkımız saklı kalmak kaydıyla şimdilik 10 bin liralık maddi tazminatın davalılardan tahsilini talep ediyoruz" denildi.