Hafta sonunda 3 milyon iPad satıldı

Apple, 23 Ekim’de piyasaya sürdüğü iPad Mini de dahil olmak üzere geride bıraktığımız hafta sonunda 3 milyon iPad Mini ve yeni iPad satıldığını açıkladı. Şirket, hangi modelin ne kadar satıldığını belirtmedi.

Hafta sonunda 3 milyon iPad satıldı
05 Kasım 2012 Pazartesi 18:59 tarihinde eklendi.

Apple, küçük tablet piyasasına sunduğu iPad Mini ve yeni iPad’e yönelik talebin, yeni iPad’in sadece Wi-Fi modellerine yönelik talebin iki katı olduğunu belirtti. iPad Mini’ye ait satış rakamı açıklanmazken, Apple CEO’su Tim Cook en son tabletlerine ilginin yüksek olduğunu ifade etti: “Yeni ürünlerin tanıtılmasından sonra gelen ilk hafta sonunda yeni bir rekora imza attık. Talep çok yüksek. İnanılmaz boyuttaki talebi karşılamak için hızlı bir şekilde daha fazla üretmeye çalışıyoruz” dedi.

 
Analistler, iPad Mini’nin ilk hafta sonunda 1.5 milyon satacağını tahmin etmişti. Apple, ilk dağıtım için ayrılan cihazların tükendiğini ifade ederken, ön siparişte bulunan bazı müşterilere iPad Mini ulaştırılamadığını, bu kişilerin tabletlerini bu ay içinde alacaklarını ifade etti.
 
Ekran genişliği 20.7 cm olan iPad Mini’nin fiyatı Wi-Fi modeli için 329 dolardan başlıyor. Apple’ın dördüncü nesil iPad’i daha hızlı bir işlemciye sahip olduğu gibi dünyanın dört bir yanında uyumlu olduğu LTE (süper hızlı veri indirme özelliği) ağlarının sayısı da artırıldı.
 
ABD’de 100’ün üzerinde insanın ölümüne neden olan Sandy Kasırgası nedeniyle iPad Mini satışları da Doğu Yakası’ndaki mağazalarda ilk iki günde fazla müşteri çekmemişti. Dünya genelinde de iPad Mini kuyruklarının geçmişteki Apple kuyruklarına kıyasla çok kısa kaldığı görülmüştü.

NTV