Haftalığı 70 yıla bedel

Samuel Eto’o’ya Anzhi Makhachkala’nın önerdiği senelik 20 milyon Euro dudak uçuklatırken, Kamerunlu oyuncunun transfer olması halinde haftalık ödenecek 385 bin Euro’nun Dağıstan’da yaşayan bir kişinin 70 yıllık kazancına eşit olduğu ortaya çıktı!

Haftalığı 70 yıla bedel
11 Ağustos 2011 Perşembe 09:58 tarihinde eklendi.

 

Rusya Ligi ekiplerinden Anzhi Makhachkala’nın Kamerunlu forvet Samuel Eto’o’ya önerdiği yıllık 20 milyon Euro’luk teklif futbol dünyasına bomba gibi düşerken, futbolcunun menajeri Claudio Vigorelli tarafların prensipte anlaşma sağladığını açıkladı. 
 
Inter ile Anzhi’nin el sıkışmasını beklediklerini dile getiren Eto’o’nun menajeri, kendileri açısından transfer konusunda bir sorun olmadığını dile getirdi. 
 
Inter Başkanı Massimo Moratti de Eto’o’nun bonservisi için yapılan 30 milyon Euro’luk teklifi oldukça ilgi çekici bulduklarını kaydederek, “Futbolcunun değerini yansıtan bir teklif” sözleriyle bu transfere sıcak yaklaştıklarının sinyalini verdi. “Yönetim kurulumuzla bu transferi değerlendireceğiz” açıklamasını yapan Moratti’nin Eto’o’nun satışına onay vermesi bekleniyor.
 
Öte yandan Eto’o’ya teklif edilen yıllık 20 milyon Euro’luk bedelin Anzhi Makhachkala’nın yer aldığı Dağıstan bölgesinde yaşayan bir kişinin yıllık gelirinin kat be kat üzerinde olduğu ortaya çıktı. Rus basınında yapılan bazı haberlerde Samuel Eto’o’nun Anzhi’ye transfer olması halinde haftalık kazancının 385 bin Euro’ya denk geldiği ifade edilirken bunun Dağıstan bölgesinde yaşamını sürdüren ortalama bir Dağıstan vatandaşının 70 yıllık gelirine denk olduğu belirtildi.