Hainler kaçıyor, Mehmetçik kovalıyor

Türk ordusunun, yaklaşık 10 bin seçkin askeriyle Türkiye içinde ve Irak’ın kuzeyinde sürdürdüğü hava destekli sınır ötesi kara harekâtına dün de devam edildi.

Hainler kaçıyor, Mehmetçik kovalıyor
22 Ekim 2011 Cumartesi 09:17 tarihinde eklendi, 2.840 kez okundu.

 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve komuta kademesinin bizzat bölgeden takip ettiği operasyonda, Irak’ın kuzeyine Çukurca ve Şemdinli bölgesinden geçen Sikorsky tipi nakliye helikopterleri bordo bereliler başta olmak üzere özel eğitimli birlikleri indirmeyi sürdürüyor. Bu birlikler, 24 askerin şehit olduğu kanlı saldırıyı düzenleyen PKK grubunun yanı sıra istihbari bilgiler doğrultusunda tespit edilen PKK’lı gruplara nokta operasyonu yapmakla görevlendirildi.
 
Komuta kademesi hâlâ bölgede
Türk ordusunun uzun yıllardır sürdürdüğü en kapsamlı operasyonu halen bölgede olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ve kuvvet komutanları yönetiyor. Operasyona Özel Kuvvetler’e bağlı bordo berelilerin yanı sıra 2. Ordu Komutanlığı bölgesindeki 7. Kolordu Komutanlığı ve Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı unsurları katılıyor.
 
İlk hedef Çarçella
Operasyonun Türkiye ayağının, Şemdinli, Yüksekova ve Çukurca ilçelerine yöneltilen PKK saldırılarını gerçekleştiren terörist grupların saklandığı ifade edilen Çarçella adlı dağlık bölgede yoğunlaştığı öğrenildi. Askeri kaynaklaran edinilen bilgiye göre, bu bölgede konuşlu PKK kamplarının, bölgeyi çok iyi bilen Jandarma Özel Harekât Taburları ile komandolar tarafından etkisiz hale getirilmesi amaçlanıyor. 20. Jandarma Sınır Tugayı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Fatihler ve Efeler Jandarma Özel Harekât Taburu’nun da bu kapsamda görev aldığı ifade ediliyor. Bu arada, 21 askerin şehit düştüğü Kekliktepe’de teröristlerle sıcak temas sağlandı.  Bölgeye helikopterlerle takviye birlik gönderildi.
 
 
 
 
Güvenlik önlemleri arttı
Şemdinli ve Çukurca’da resmi kuruluşların önünde yoğun güvenlik önlemleri alındığı, güvenlik önlemlerin en üst seviyeye çıkartıldığı belirtildi. Özellikle polis lojmanları, kaymakamlık ve resmi kurumların önüne zırhlı araçlar çekilerek, nöbetçi sayıları iki katına çıkarılırken, bazı yerlerde askeri personelin bulunduğu lojmanlar da boşaltıldı.