'Hainlere kol kanat gerenler, dostluğumuzu göremeyecek'

Çankaya'da şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, "AB üyeliği dahil olmak üzere komşularımızla iyi ilişkiler geliştirmek en önemli hedefimizdir. Ancak ülkemizin bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü, birlik ve kardeşliğini bozmak isteyen, masum insanları öldüren bu alçak terör örgütüne kol kanat gerenler asla ve asla dostumuz olamaz. Her türlü hile, şiddet, terör ve oyunu bozacak kudretteyiz" dedi.

Hainlere kol kanat gerenler, dostluğumuzu göremeyecek
26 Haziran 2016 Pazar 23:20 tarihinde eklendi.
Çankaya'da şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, "AB üyeliği dahil olmak üzere komşularımızla iyi ilişkiler geliştirmek en önemli hedefimizdir. Ancak ülkemizin bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü, birlik ve kardeşliğini bozmak isteyen, masum insanları öldüren bu alçak terör örgütüne kol kanat gerenler asla ve asla dostumuz olamaz. Her türlü hile, şiddet, terör ve oyunu bozacak kudretteyiz" dedi.
 
Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde şehit aileleriyle iftarda bir araya geldi. İftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada “Şehit ve gazilerimiz bu cennet vatanı bize emanet etti, biz de gözümüz gibi koruyacağız" diyerek, “Türkiye her zamankinden güçlüdür, emin olabilirsiniz, Türkiye'nin gücüne güç katmak için milletimizin değerlerine sahip çıkıyoruz. Bu değerlerin başında şehitlerimizin emaneti sizler gelmektesiniz. 14 yıldır şehit ve gazi yakınlarına sahip çıkmak üzerine samimi gayretimiz oldu. Bunu ulvi bir görev olarak gördük. Tek amacımız şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkmak, vatan için malul olmuş gazi yakınlarının hayatını bir nebze olsun kolaylaştırmaktır. Dara, sıkıntıya düşmemenizi sağlamak vatan borcu, boynumuzun borcudur" ifadeleriyle şehit ve gazi yakınlarına verdikleri desteği vurguladı. 
 
ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARINA POZİTİF AYRIMCILIK
“Bu amaçla 14 yılda önemli çalışmaları hayata geçirdik" diyen Yıldırım, “Şehit yakınları ve gaziler için alınacak tedbirlerin eşitlik ilkesine aykırı sayılmamasını, yaptığımız anayasa değişikliğiyle hayata geçirdik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı görevlendirerek, şehit yakınları ve gaziler dairesini kurduk. Şehit yakınlarına devlette istihdam hakkını birden ikiye çıkardık. Son düzenlemeyle istihdam hakkını genişlettik. 45 yaşın altında hak sahibi yoksa, 45 yaş üstüne de sağladık. Şehit anne babası isterse bu haktan yararlanabilecek" ifadelerini kullandı. 
 
Terörden mağdur olan sivil vatandaşlara da tazminat hakkı getirdiklerini bildiren Yıldırım, hayatını kaybedenlerin yakınlarına, ağır malullerin yakınlarına sağlanan yardımları sağladıklarını belirtti. 
“Harp malulü kapsamındakiler ile, tüm er ve erbaş maaşlarında anlamlı bir artış sağladık" diyen Başbakan Binali Yıldırım, 2002'ye kıyasla harp malullerine 7 kat zam yapmış olduklarını ve artık işe girdiklerinde, malul aylıklarında kesinti olmadığını söyledi.
 
Şehit yakınlarının faiz ödemeden konut kredisinden yararlanabilmesine olanak sağlanacağını ifade eden Yıldırım ayrıca, yurt içi ve dışındaki şehitlikleri tamir ettiklerini belirtti. 
 
"TÜRKİYE'YLE DOST OLMAK İSTEMEYENLER MAHÇUP OLMUŞTUR"
“Türkiye dünyanın önemli ve bölgede saygın bir ülkesidir" diyen Başbakan, “Türkiye dost olmak isteyen bir ülkedir, Türkiye'yle dost olmak istemeyenler ise mahcup olmuş, bedelini ödemiştir. AB üyeliği dahil olmak üzere komşularımızla iyi ilişkiler geliştirmek en önemli hedefimizdir. Ancak ülkemizin bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü, birlik ve kardeşliğini bozmak isteyen, gözünü kırpmadan, asker polis, sivil, genç, yaşlı masum insanları öldüren bu alçak terör örgütüne kol kanat gerenler asla ve asla dostumuz olamaz. Hain emelleri olanlara kol kanat gerenler, dostluğumuzu göremeyecek. Her türlü hile, şiddet, terör ve oyunu bozacak kudretteyiz" sözleriyle konuşmasını sürdürdü.
 
“BARIŞ VE HUZUR ÜLKEMİZİN HER YERİNDE EGEMEN OLACAK"
"Şehitlerimizin aziz hatırasının sorumluluğu, Türkiye'de terörü bitirmek, kardeşliğimizi daim kılmak ve terörün ülke gündeminden çıkmasıdır" diyen Yıldırım, “Milletim rahat olsun, barış ve huzur ülkemizin her yerinde egemen olacak. Türkiye demokrasiden, barıştan ve kardeşlikten asla vazgeçmeyecek" dedi. "Milletin onurlu yürüyüşüne kasteden hiçbir planın Türkiye'ye engel olamayacağını" söyleyen Binali Yıldırım, şehit ve gazi yakınlarına "Sizler bizim en büyük değerimizsiniz, sizin rızanızı almak bize farzdır, gece gündüz daima yanınızda olacağız. Kadir gecenizi ve bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum. Aziz şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Bizim inancımıza göre şehitler ölü değildir, onlar diridir ve ay yıldızlı bayrağımızın birer parlayan yıldızıdır" diyerek konuşmasını sonlandırdı.