Hainlerle ilk temas: 23 PKK'lı öldürüldü !

Hakkari'deki hain saldırıları sonrası savaş uçakları Kuzey Irak'taki hedefleri vuruyor. Karadan da Hakkari dağ komando birlikleri sınırlı kara harekatı gerçekleştiriyor. Operasyonlarda 23 PKK'lı öldürüldü.

Hainlerle ilk temas: 23 PKKlı öldürüldü !
19 Ekim 2011 Çarşamba 12:47 tarihinde eklendi, 1.990 kez okundu.

Yüksekova ve Çukurca'daki eş zamanlı terör saldırılarında çok sayıda asker şehit oldu. Saldırılarda 24 asker şehit olurken, 18 asker de yaralandı.

 
Gece 1'de başlayan çatışmalar iki ayrı bölgede, Yüksekova ve Çukurca'da yoğunlaştı. Teröristler tarafından aynı anda 8 ayrı hedefe saldırı düzenlendi. Çatışmalar sabah 5'e kadar sürdü. 
 
Saldırıya uğrayan askeri birliklerin çoğu sınıra yakın bölgelerde bulunuyor. Teröristlerin saldırıyı gerçekleştirdikten sonra Irak'a kaçtığı ifade ediliyor. Teröristlerin kaçış istikametleri vuruluyor.
 
SAVAŞ UÇAKLARI HEDEFLERİ VURUYOR
Saldırı sonrasında askerler karadan ve havadan harekata başladı. Diyarbakır'dan kalkan savaş uçakları Kuzey Irak'taki hedefleri vuruyor. Uçaklar ağırlıklı olarak ZAP bölgesindeki PKK kamplarını vuruyor. Terör örgütü PKK'nın ana karargahının bulunduğu yer ZAP olması nedeniyle hava harekatı ağırlıklı olarak burada yapılıyor.
 
UÇAR BİRLİKLER K. IRAK'A İNDİRİLİYOR
Karadan da Hakkari dağ komando birlikleri Kuzey Irak'ta sınırlı kara harekatı gerçekleştiriyor.  Uçar birlikler helikopterlerle stratejik noktalara indiriliyor. Sınır ötesine geçirilen asker sayısının 600'ü buldğu belirtiliyor. Reuters haber ajansı, Türk askerlerinin sınırdan 3-4 km içeri girdiğini kaydetti.
 
24 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, operasyonlarda 23 PKK'lı öldürüldü. Saldırılarda en az 100 PKK'lının yer aldığı belirtiliyor.
 
ANKARA'DA ACİL ZİRVE
Saldırı sonrası Ankara'da hareketli saatler yaşanıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan şu sıralarda Başbakanlık'ta acil bir toplantı yapıyor. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bölgeye gidecek.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da MYK üyeleriyle olağanüstü toplantı yaptı.
 
DIŞ GEZİLER İPTAL EDİLDİ
Saldırı sonrasında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Kazakistan gezisi iptal edildi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da dış gezilerini iptal etti.

NTV