Hakan Çalhanoğlu Bundesliga’yı salladı!

Bundesliga’nın 4. haftasında geleceğin Mesut Özil’i olarak gösterilen Türk futbolcu Hakan Çalhanoğlu fırtınası esti.

01 Eylül 2013 Pazar 20:51 tarihinde eklendi.

Hamburg’un sahasında Eintracht Braunschweig’ı 4-0 yendiği maçta A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’in ilk kez milli takıma çağırdığı genç yetenek, oyuna girdiği maçın son 10 dakikasında attığı iki muhteşem golle herkesi büyüledi. Yıldız futbolcu, bu performansıyla haftanın ilk 11’ine seçildi.

Almanya Birinci Futbol Ligi’ne 4. hafta karşılaşmalarıyla devam edildi. Geniş kadrosuna rağmen sezona kötü bir başlangıç yapan Hamburg, ligin yeni ekibi Eintracht Braunschweig’i ağırladı. Rakibini 4-0 mağlup eden Kuzey ekibi ligdeki ilk galibiyetini alırken, konuk ekip yine puanla tanışamadı.

Karşılaşmaya damgasını vuran isim ise son 10 dakikada oyuna giren Türk yıldız Hakan Çalhanoğlu’ydu. Almanya’da geleceğin Mesut Özil’i olarak gösterilen genç yetenek, iki muhteşem gole imza atarak karşılaşmanın kahramanı oldu. Tercihini Türk Milli Takım’ı yönünde kullanan ve Fatih Terim tarafından da milli davet alan başarılı orta saha oyuncusu, şimdiden herkesin gözdesi oldu.

Tolgay Arslan’nın doksan dakika boyunca başarılı bir futbol ortaya koyduğu Hamburg’da diğer sayıları Van der Vaart ve Jacques Zoua’nın ayağından geldi. Braunschweig’de sahaya kapatan olarak çıkan Deniz Doğan’ın çabası ise takımının farklı yenilgisini önleyemedi.

SCHALKE GALİBİYETİ HATIRLADI

Bu sezon zirveyi zorlayacak ekipler arasında gösterilen ancak lige kötü başlayıp hayal kırıklığı yaşatan Schalke, Devler Ligi’nde gruplara kalmasının ardından ligde de ilk kez galibiyet sevincini yaşadı. Lige 3’te 3 yaparak başlayan Bayer Leverkusen’i konuk eden Mavi-Beyazlılar 2-0’lık galibiyetle ilk kez üç puan sevinci yaşadı.

Milli oyuncu Ömer Toprak’ın sarı kart görerek tamamladığı maçta ev sahibi ekipten Farfan, attığı gol ve yaptığı asistle üç puanı getiren isim oldu. Topun ağzında olan Jens Keller bu sonuçla koltuğunu biraz daha sağlama almış oldu.

HALİL’Lİ AUGSBURG 2’DE 2 YAPTI

Bir yıl aradan sonra yükseldiği Bundesliga’ya fırtına gibi bir giriş yapan Hertha Berlin, Wolfsburg deplasmanından 2-0’lık skorla eli boş dönünce ilk mağlubiyetini aldı. Mütevazı kadrosuyla iyi işler yapan Mainz 05 de bu hafta yenilgiyle tanışan ekiplerden. Kırmızı-Beyazlılar, konuk olduğu Hannover’e öne geçmesine rağmen 4-1 kaybetti. Mainz’in genç yıldızı Nicolai Müller bu maçta da rakipleri boş geçmeyip ligdeki 5. sayına ulaştı.

Halil Altıntop’un formasını giydiği Augsburg, Nürnberg deplasmanında üç puanla dönerek üst üste ikinci galibiyetini aldı. Diğer bir karşılaşmada ise Borussia Mönchengladbach, konuk Werder Bremen’i 4-1 yenerek haftayı üç puanla kapattı. Bu maçta Mehmet Ekici yedek kulübesinde otururken, Özkan Yıldırım son 15 dakikada süre aldı.

TAŞÇI, SPARTAK MOSKOVA’YA TRANSFER OLDU

Stuttgart, teknik direktör Bruno Labbadia ve Türk yardımcısı Erdinç Sözer’den sonra Türk kaptan Serdar Taşçı’yla da yollar ayırdı. Tecrübeli defans oyuncusu Taşçı, Rusya’nın Spartak Moskova ekibine transfer oldu.

Stuttgart sportif direktörü Fredi Bobic, kulübün resmi internet sayfasına yaptığı açıklamada, "Serdar, çok değerli bir profesyonel. 2007'de Bundesliga şampiyonluğu yaşadı. Her zaman Stuttgart'ı layığıyla temsil etmiştir. Birlikte geçen bunca yılın ardından yurt dışı tecrübesi yaşamak istedi." şeklinde konuştu.

Serdar da transferiyle ilgili, "Kolay bir karar olmadı. Stuttgart'ta inanılmaz bir dönem geçirdim. Genç yaşta gelip, profesyonel olmak ve ardından kaptanlığa gelmek. Her zaman Stuttgart taraftarı olmayı sürdüreceğim." dedi.

DERDİYOK, LEVERKUSEN’E GERİ DÖNDÜ

Geçen sezon transfer olduğu Hoffenheim’la büyük sorunlar yaşayan ve kadro dışı bırakılan Eren Derdiyok, kiralık olarak eski takımı Bayer Leverkusen’e geri döndü. Konuyla alakalı Bayer Leverkusen resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan sportif direktör Rudi Völler, "Eren hem güçlü hem de uluslararası deneyimi olan bir forvet. Yeniden aramıza döndüğü için mutluyuz. Ona şimdi bir fırsat daha verdik. Eren'in bu şansı sonuna kadar kullanacağına eminim." dedi.

Eren de , "Leverkusen kendimi tekrar gösterebilmem için en doğru kulüp. Burada kendimi her zaman çok rahat hissettim, kulübü çok iyi tanıyorum ve bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceğiz. Bu sezon elimden gelemi yapacağım ve takım olarak başarılı bir sezon geçireceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.


CİHAN