Hakan Şükür: Türk futbolu bunları hak etmiyor

Hakan Şükür, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın UEFA disiplin kuruluna sevkine ilişkin yaptığı değerlendirmede, artık hukukçuların bile çok dışında bir şeyler olmaya başladığını, Türk futbolunun bunları hak etmediğini söyledi.

Hakan Şükür: Türk futbolu bunları hak etmiyor
15 Haziran 2013 Cumartesi 14:24 tarihinde eklendi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski milli takım kaptanı Hakan Şükür, Denizli Zirve Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından açılan Gümüşler Eğitim Merkezi'nde hayırseverlerle kahvaltı yaptı. Kahvaltıya AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizlispor Başkanı Süleyman Urkay, Zirve Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Ağcabay, Dernek Genel Müdürü Muhittin Arslan, hayırseverler ve öğrenciler katıldı.

Dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü kurumda incelemelerde bulunan Hakan Şükür, burada gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın UEFA disiplin kuruluna sevkine ilişkin bir soruya Şükür, sürecin iki yıldır sürdüğünü hatırlattı. Federasyon başkanı ve yetkililerin UEFA’ya görüşmeye gittiğini belirten Şükür, şöyle koınuştu:

“Nasıl bir sonuç çıkacağını bilmek çok zor. Artık hukukçuların bile çok dışında bir şeyler olmaya başladı. Karmaşık bir hale gelmeye başladı. Umarım ülke sporu için hayırlı bir karar çıkar. Ülkemizde son günlerde yaşanan olaylara baktığımızda, bunun ana fikrine de biraz bakmak lazım. Çok önemli organizasyonlara adayız. Şimdi Akdeniz oyunları başlayacak. U20 Dünya Kupası keza devam edecek. Arkasından olimpiyatlara adaylık sürecimiz var.”

Bu süreçlerde Türkiye’den çıkacak bu tür haberlerin bütün dünyanın ilgisini çekeceğini vurgulayan Hakan Şükür, “Gözleri buraya çevirecek, dikkatlerin yöneleceği şeyler. Açıkçası insan düşünmüyor da değil. Ülkemiz geçmiş dönemde tarihi boyunca bu tip şeylerle mücadele etti. Bu demek olmuyor ki ‘hiç bir şey yok, hiç bir şey yapılmadı’ demek olmuyor. UEFA'nın vereceği karar yetkililerle birlikte hep beraber göreceğiz. Umarım bu iki güzide takımımızın yöneticileri hem ülkemizin değerli hukukçuları bu konu ile ilgili uğraşıyorlar olumlu sonuç alırlar.” diye konuştu.

Türk sporu ve Türk futbolunun bunları hak etmediğini vurgulayan Şükür, “Geçmiş dönemde varsa ki yapılan yanlışlar bunun Türkiye'deki yargı sistemi zaten devam ediyor. Yargıya intikal etmiş cezalar olmuş artık Yargıtay aşamasında olan bir süreç UEFA'da buna müdahil oldu şu an itibari ile biz kendi adımıza düşen hayırlı bir sonuç hayırlısı neyse istemek olacak. Artık dediğim gibi çok içeriğini bilmemekle beraber, hukukçu olmamakla beraber tamamen insani duygularımla bunları söylemek isterim." şeklinde konuştu.

‘BİZİM ALT YAPI EKSİKLİĞİMİZ YOK, ALT YAPIYI CANLANDIRACAK ÜST YAPI EKSİKLİĞİMİZ VAR’

Milli takımın performansı ve eleştiriler ile ilgili bir başka soruya da cevap veren Hakan Şükür, milli takımın en önemli değerler arasında olduğunu dile getirdi. Hakan Şükür sözlerine şöyle devam etti:

"Bugünkü gelinen bu noktada çok başarısız görmek çok doğru değil. Zaman zaman sonuca yansımayan başarısızlıklar var mutlaka. Çok kaliteli oyuncularımız var ama sonuca yansımadı. Temennimiz yansıması ama bizim dönemimize gelince bugün biraz daha rakamlar arttı. Tabi çok yüksek rakamlara ulaşan oyuncuların milli takıma bakışı zaman zaman farklılaşabilir.”

Sporun içinden biri olarak 20 senedir abartılı olarak sürekli 'alt yapı' sözünü duyduğunu anlatan Hakan Şükür, “İşte oraya çok önemli başkanlar, antrenörler getirildi. Çok yüksek rakamlarla çok büyük hayallerle oralara getirilen teknik adamlar oldu. 20 senedir duyduğum lafların 20 sene sonra hala aynı şekilde devam etmesi açıkçası biraz üzücü." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Artık ana merkeze bakmak ve ana merkezi değerlendirmek, biraz silkinmek gerektiğini düşünüyorum. Tabi ki alttan gelsin ama oraların üst yapıları da bana göre çok önemli. Bizim alt yapı eksikliğimiz yok. Alt yapıyı canlandırabilecek üst yapı eksikliğimiz var. Çünkü herkes kamuoyu önünde olmak istiyor, ön planda olmak istiyor, çok konuşmak istiyor. Ön planda olup hiçbir şey yapmamaktansa hiç ortada olmayıp çok şey yapmayı ben hep tercih ederim üst yapılara biraz daha ehemmiyet vermek lazım."

Ziyarette Zirve Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Ağcabay, Hakan Şükür’e bir el yapımı Yatağan Türk kılıcı hediye etti.
 


CİHAN