Hakan Şükür'e sürpriz destek

CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün futbol yorumculuğuna destek verdi.

Hakan Şüküre sürpriz destek
21 Ocak 2012 Cumartesi 12:21 tarihinde eklendi.

 

Yeni albüm hazırlığında olan Türk Halk Müziği sanatçısı Tolga Çandar, hem milletvekili olup hem de bunun dışında iş yapılması tartışmalarına ilişkin A.A muhabirinin sorularını yanıtladı.
 
Tolga Çandar, yeni albüm çıkaracağını ancak tarihinin henüz belli olmadığını ifade etti. Meclisten arta kalan zamanında evinde oturup bağlama çaldığını, elinde bağlama çeşitli etkinliklere katıldığını, konserler verdiğini anlattı.
 
Tolga Çandar, "Meclisi aksatmadıktan, saygın ortamda yaptıktan sonra neden insanlarla türkü söylemeyeyim? Halkın vekili değil miyim? Adı halkın vekili ama kendisi milletten farklı davranan bir insan akla gelmemeli. Eskiden ne yapıyorsak, onu biraz daha sınırlayarak yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
 
TBMM’nin saygınlığını yaşatmaya çalıştığını, bu nedenle de her konsere gitmediğini dile getiren Çandar, bazen toplumsal katkıların gerektiği ortamlarda, CHP’nin ve çeşitli belediyelerin etkinliklerine destek olduğunu, konserlere katıldığını söyledi.
 
Tolga Çandar, AK Parti’li Hakan Şükür’ün spor yorumculuğu yapacak olmasıyla gündeme gelen, "milletvekilinin, milletvekilliği dışında başka iş yapıp yapamayacağına ilişkin" tartışmaları, şöyle değerlendirdi: "Bir doktorunuz var; çok yetenekli kalp cerrahı. Onun yapacağı ameliyat varsa, hayati şeydir, ameliyata girmeli, doktor niye yapmasın? İktisatçı işini burada yapabiliyor, sanat ve spor öyle değil. Akşamları, hiçbir işim yok, oturup evde, eksikliklerimizi gideriyoruz, yeni projelerimiz üzerinde konuşuyoruz. Bir gecede, bir yere desteğe gidilmesi gerekiyor, ’Sazını al gel’ dediler, ne gibi sakınca olabilir? Sahneye çıktığımda, içkili bir ortamda ya da insanların rencide olacakları ortamda, bir gece kulübü, pavyonda çalmıyoruz. Sahnede siyaset yapma aracı olarak bağlamamı görüyorsam, bunu yapıyor olmanın nesi sakıncalı.
 
Hakan Şükür, haftada bir gün İstanbul’da, Meclis çalışmasını aksatmadığı sürece, spor insanlarıyla oturup, işini yapıyor, spor yorumculuğu yapıyor, burada da komisyon çalışmalarına gelip katkıda bulunacaksa bulunuyor. Burada herkesin oluş amacı var. Hakan Şükür yorumculuk yapacakmış, ’vay yapmasın’. Niye, bence yapabilir. Ne var bunda? İktisatçılar, hukukçular televizyona çıkıp kendi alanlarıyla ilgili konuşma yapmıyorlar mı? Topluma kendini sürekli bir şekilde ifade eden, iletişim sağlayan bir imkan varken, bunu kullanmıyorsa, bence yanlış bir şey yapıyordur. Hakan Bey’in, kendi üst yönetimi, Genel Başkanları bunda sakınca görmemişse, bana kalırsa kimseyi dinlemeyip yoluna devam etmelidir."