"Hakemin taraftarı medyadır"

Yurt dışında yönettiği futbol maçları ile dikkat çeken Cüneyt Çakır, Anadolu Üniversitesi'nde söyleşiye katıldı.

Hakemin taraftarı medyadır
07 Mayıs 2013 Salı 19:22 tarihinde eklendi.

 

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde öğrencilerle söyleşi yapan, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, eleştiriden korkmadığını söyleyerek "Hakemin taraftarı yok derler ya hakemin taraftarı medyadır. Onlar yeri gelir destekler yeri gelir eleştirirler. Aynı taraftarın takımına yaptığı gibi. Bizim taraftarımız medyadır" dedi. 
 
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından Yunus Emre Kampüsü'ndeki Öğrenci Merkezi Salonu'nda düzenlenen söyleşiye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. 
 
GARDA BEKLEYEN TRENİ HAREKET ETTİRDİK 
 
Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Güven Sevil'in lületaşından yapılmış pipo hediye ettiği Cüneyt Çakır, öğrencilerin çeşitli sorularını yanıtladı. Çakır, Türk hakemlerinin yurt dışında başarılı olmaları ile ilgili yöneltilen soru üzerine Türk hakemliğini garda bekleyen bir trene benzeterek, bu treni hareket ettirdiklerini söyledi.

Çakır şöyle devam etti: "16 yıl boyunca bu tren beklemiş. Biz sadece bu treni arkadaşlarımızla birlikte hareket ettirdik. Daha gidecek çok yol var. Türk hakemlerinin çok yetenekli olduğunu düşünüyorum ve biz bunu devam ettireceğiz. Çok çalışacağız, sabretmek lazım eğer planlı programlı çalışırsanız başarı geliyor. Hiç bir şey için acele etmeyeceğiz, planımızın programımızın dışına çıkmayacağız. Sizlere çok teşekkür etmek istiyorum.

Yurt dışındaki maçlarımızda dualarınızı bizden eksik etmiyorsunuz, bu bizim için manevi güç. İnşallah bundan sonra Türk hakemliğini en üst düzeye getireceğiz. Bizim hedefimiz Türk hakemlerinin düzenlenecek bütün büyük müsabakalarda hakemlerimizin isimlerinin geçmesidir. İsim önemli değil önemli olan Türk hakemi olmasıdır. Oraya çıktığımızda bunun sorumluluğunu yaşıyoruz. Biz şunu dedirtmemiz lazım.

Bu başarı tesadüf değil, Türk hakemi hangi turnuvada bulunursa bulunsun bir maça çıktığımız zaman bunu en iyi şekilde yapar. Oradaki yöneticilerde gerek UEFA gerek FIFA çok büyük bir maçta olduğu zaman akılarına ilk gelen şey Türk hakemleri olmalı. Biz her yerde aynı maçı yönetiyoruz, siz farklı yorumluyorsunuz. Biz yurt dışında maç yönetirken bizim için dua ediyorsunuz, mili takım gibi görüyorsunuz. Hatalarımızı görmemezlikten geliyorsunuz ama buradaki maçlarda bir takım taraftarı olduğunuz için olmamış olayı hata gibi görüyorsunuz. Ben bunu normal karşılıyorum."

BAYAN HAKEMLERİN SAYISI FAZLA OLMALI 
 
Cüneyt Çakır bir öğrencinin, 'Bayan hakemlerin futbola yönlendirilmesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?' sorusu üzerine, "Ben bunu yüzde yüz desteklenmesinden yanayım. Bayan hakemlerin sayısının çok fazla olması lazım. Ülkemizde çok kaliteli FIFA bayan hakemlerimiz var. UEFA tarafından klasman atlıyorlar kurslara çağırıyorlar. Fakat yeteri kadar olmadığını düşünüyorum, yeteri kadar maça çıkamıyorlar" dedi. 
 
Futbol maçını izlemeyi sevdiğini belirten Cüneyt Çakır, "Maçları izlerim. Bir ekibim var benim genç hakemlerden oluşan, Avrupa şampiyonasına gitmeden önce bütün hazırlık maçlarını kaydettik. Bence çıkacağınız bütün maçları oyun yapıları bilmek, oyuncuların özeliklerini şartlanmadan bilmek üzere bunları yapıyorum.

Müsabakaya çıkarken bunları bilmek lazım. Sporcuları da özel inceliyorum. hepsinin hangi yapıda olduğunu, topa nasıl vurduğunu, kendi davranışlarına, hakeme itirazlarına kadar bilmek isterim. Sadece büyük maçlarda değil, her maç öncesi bunu yaparım" diye konuştu. 
 
ELEŞTİRİ ALMAKTAN HİÇ KORKMADIM 
 
Bir üniversite öğrencisi Cüneyt Çakır'a zaman zaman kendisine yöneltilen eleştirileri nasıl değerlendirdiğini sordu. Çakır şöyle konuştu: "Eleştiri almaktan hiç korkmadım, gocunmadın, zoruma gitmedi. Eleştiri olacak ki ben kendimi geliştireyim sonuçta o seviyede olsun. Hakemin taraftarı yok derler ya hakemin taraftarı medyadır. Onlar yeri geliş destekler yeri gelir eleştirir.

Aynı taraftarın takımına yaptığı gibi. Bizim taraftarımız medyadır. Ben gün geçtikçe iletişim daha iyi yere gittiğine inanıyorum. İletişim olduğu sürece, insanlar sizi daha iyi anladıkça iyi yere gittiğini düşünüyorum. Dünyanın her yerinde eleştiri var. bundan kaçmamak lazım. Eleştiri olsun biz da bundan ders çıkaralım." 

DHA