Hakime dosya fırlatıldı, adliye karıştı!

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın tutuklu olduğu ''Devrimci Karargah Örgütü'' davasının ilk duruşmasında arbede yaşandı.

Hakime dosya fırlatıldı, adliye karıştı!
13 Nisan 2011 Çarşamba 19:55 tarihinde eklendi, 1.256 kez okundu.

 

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, "Devrimci Karargah Örgütü" üyesi oldukları ve örgüte yardım ettikleri iddiasıyla 22 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşmasına katılmak üzere tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinden Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.
 
Avcı, savcı ve hakimlerin kullandığı Çırağan Caddesi üzerindeki kapıdan binaya alındı.
 
Diğer tutuklu sanıklarından da adliyeye ulaşmasının ardından duruşma başladı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 22 sanıklı davanın diğer "Devrimci Karargah Örgütü" davasıyla birleştirilmesine karar verdi.
 
İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu'nun, dava dosyasının İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava ile birleştirmesine ilişkin kararını okumaya başlaması üzerine sanık avukatlarından Bahattin Özdemir, cübbesini heyetin bulunduğu kürsünün önüne atarak, "Ben sizin kararınızı dinlemiyorum" dedi.
 
AVUKATLAR KARARI DİNLEMEDİ
Mahkeme Başkanının kararı okumaya devam etmesi üzerine, bu kez diğer sanık avukatları da "Sizin kararınızı dinlemiyoruz" diyerek müdahale etti.
 
Başkan Yılmazabdurrahmanoğlu'nun, avukatların tepkilerini tutanağa geçirdiği sırada sanık avukatlarının çoğu dışarıya çıktı. Bu sırada sanıkların büyük bölümü de ayağa kalkarak, "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "Hücreler bizi yıldıramaz" ve "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" şeklinde slogan atmaya başladı.
 
MAHKEME BAŞKANINA DOSYA FIRLATILDI
Jandarmanın müdahale ettiği sanıklar ile jandarma arasından arbede yaşandı. Bu arada avukatların hazırladığı savunma dosyası mahkeme başkanına fırlatıldı.
 
BDP Milletvekili Akın Birdal da mahkeme heyetine yönelik olarak "Nedir bu rezalet?" diye bağırdı.
 
KARAR OKUNMADI
Arbede nedeniyle Başkan Yılmazabdurrahmanoğlu, kararı okumaktan vazgeçti.
 
Dava dosyasının İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki "Devrimci Karargah Örgütü" davasıyla birleştirilmesine ilişkin kararın yer aldığı tutanak duruşma salonunda bulunan avukatlara verildi.
 
DIŞARIDA ÇATIŞMA!
Mahkeme salonunda bunlar yaşanırken, adliye önünde gösteri yapan grup polisin müdahalesiyle dağıtıldı.
 
Duruşma salonlarının bulunduğu bölümünün önünde toplanan Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi yaklaşık 150 kişilik grup, dövizler taşıyarak slogan atmaya başladı.
 
Bunun üzerine Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, adliye binası önündeki barikatların arkasında toplanıp kalkanlarını kaldırarak önlem aldı.
 
Göstericilerden bazılarının ellerindeki döviz ve flamaların sopalarıyla polislere vurması üzerine arbede yaşandı. Çırağan Caddesi üzerinde toplanan diğer bir gruptan bazı kişiler de polislere sert cisimler fırlattı.
 
Duruşma salonlarının önündeki grup, daha sonra binanın Çırağan Caddesi'ndeki kapısının önünde bulunan diğer gruba katıldı. Gruptakiler, tutuklu sanıkların çıkışlarını beklemeye başladı. 
 
3 POLİS YARALANDI
Burada da bazı kişiler polislere sert cisimler fırlattı. Göstericilerin attığı sert cisimlerin isabet etmesi sonucu yaralanan 3 polis memuru ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
 
Duruşma salonundaki arbede nedeniyle bazı tutuklu sanıkların Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından sanıklar, cezaevi ring araçlarına bindirildi.
 
Polislerin, Çırağan Caddesi'ni trafiğe kapatıp göstericileri bir tarafa toplayarak güvenlik önlemi almasından sonra cezaevi ring araçları adliyeden ayrıldı. 
 
POLİSTEN GAZ BOMBASI
Çevik Kuvvet ekipleri, daha sonra uyarılara rağmen dağılmayan gruba gaz bombası atarak müdahale etti. Beşiktaş İskele Meydanı'na doğru dağılan gruptan bazı kişiler polis araçlarına zarar verdi.
 
Bu arada, kullanılan gazdan bazı adliye personeli, adliyede görevli polisler ve çevredeki vatandaşlar da etkilendi. 

NTV