Hakkari'de 10 terörist öldürüldü

Şemdinli'deki çatışmada Güzelkonak Jandarma Karakol Komutanlığı'na teröristlerce düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada, 1 korucu şehit oldu, 6'sı asker 9 kişi yaralandı. Çatışmada, 10 terörist de etkisiz hale getirildi.

Hakkaride 10 terörist öldürüldü
14 Eylül 2012 Cuma 21:57 tarihinde eklendi, 1.273 kez okundu.

Şemdinli ilçesindeki Güzelkonak Jandarma Karakol Komutanlığı'na teröristlerce düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada, 1 korucu şehit oldu, 6'sı asker 9 kişi yaralandı. Çatışmada, 10 terörist de etkisiz hale getirildi. 

   
 Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bir grup terörist tarafından saat 15.00 sıralarında Güzelkonak ve Şapatan Jandarma karakolları ile Durak Piyade Hudut Bölük Komutanlığı'na uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla eş zamanlı taciz ateşinde bulunulduğu belirtildi. 
     
Taciz ateşi devam ettiği sırada, Şemdinli-Yüksekova karayolundaki Güzelkonak Jandarma Karakol Komutanlığı'na bir kamyonet ile gelen teröristlerin karakola saldırı girişiminde bulunduğu kaydedilen açıklamada, şöyle denildi: 
   
 ''Bununla eş zamanlı olarak çevreden karakola yoğun ateş açılmış, çıkan çatışmada ilk tespitlere göre 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Kaçan bazı teröristlerin takibine ve arazi tarama faaliyetlerine devam edilmektedir. Çatışmalar sırasında 6 askerimiz hafif şekilde yaralanmıştır.'' 
   
Açıklamada, saldırının ardından bölgeye kobra helikopterleri sevk edildiği ve bir özel kuvvet taburu ile bir jandarma özel harekat bölüğünün havadan karakola indirildiği ifade edildi. 
     
Köylüleri canlı kalkan yaptılar
 
Kirpi araçları ve polis özel harekat timlerinin de karakola takviye olarak gönderildiği vurgulanan açıklamada, saldırının detaylarıyla ilgili şu ifadelere yer verildi: 
   
 ''İlk bilgilere göre, teröristlerin sivil kıyafetle karakola yapacakları saldırıya, destek olmaları yönünde köylüleri ve korucuları tehdit ettikleri, ancak vatandaşların sağduyulu davranarak destek vermemeleri üzerine Güzelkonak köyünde teröristlerle korucular arasında silahlı çatışma çıktığı ve bu çatışmada bir korucunun şehit olduğu, 2 korucu ile bir vatandaşımızın yaralandığı tespit edilmiştir. 
     
Köylülerimizi canlı kalkan olarak kullanmak suretiyle meskun mahalden karakola yapılan saldırı girişimine, güvenlik kuvvetlerimiz halkımızın desteği ile gereken cevabı vermiştir. 
   
Şehit korucumuza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, yakınlarına ve aziz milletimize sabır niyaz ederiz.''