Hakkari'de 24 şehit !

Yüksekova ve Çukurca'daki eş zamanlı terör saldırılarında çok sayıda asker şehit oldu. İlk bilgilere göre çatışmalarda 24 şehit, 18 yaralı olduğu belirtiliyor.

Hakkaride 24 şehit !
19 Ekim 2011 Çarşamba 09:07 tarihinde eklendi, 10.019 kez okundu.
Yüksekova ve Çukurca'daki eş zamanlı terör saldırılarında çok sayıda asker şehit oldu. Başbakanlık kaynaklarına göre, saldırılarda 24 asker şehit olurken, 18 asker de yaralandı.
 
Gece 1'de başlayan çatışmalar Çukurca bölgesinde yoğunlaştı. Teröristler tarafından aynı anda 8 ayrı hedefe saldırı düzenlendi. Güvenlik güçleriyle teröristler arasındaki çatışmalar sabah 5'e kadar aralıksız olarak sürdü. 
 
Saldırıya uğrayan askeri birliklerin çoğu sınıra yakın bölgelerde bulunuyor. Saldırının yapıldığı bölgelerde bulunan evlerde bile mermi izleri olması dikkat çekti. Teröristler saldırıyı gerçekleştirdikten sonra Irak'a kaçtı ve askerler sıcak takibe başladı.
 
Saldırı yapılan bölgeler şöyle:
 
Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığı
Çukurca Asayiş Bölük Komutanlığı
Çukurca Asayiş Tepe Üs Bölgesi
Çukurca Sivri Tepe Üs Bölgesi
TOKİ Polis Lojmanları
Gezitepe Jandarma Sınır Komutanlığı
Çukurca-Keklikkaya sınır noktası
Bankardi sınır noktası
Diyarbakır-Lice'deki 2'nci Motorize Piyade Tugayı'ndan bölgeye lojistik amaçlı giden birlik
 
SAVAŞ UÇAKLARI HEDEFLERİ VURDU
 
Saldırı sonrasında askerler karadan ve havadan harekata başladı. Diyarbakır'dan kalkan savaş uçakları Kuzey Irak'taki hedefleri vurdu. Uçaklar ağırlıklı olarak ZAP bölgesindeki PKK kamplarına operasyon düzenledi. Terör örgütü PKK'nın ana karargahının bulunduğu yer ZAP olması nedeniyle hava harekatı ağırlıklı olarak burada yapılıyor.
 
UÇAR BİRLİKLER K. IRAK'A İNDİRİLİYOR
Karadan da Hakkari dağ komando birlikleri Kuzey Irak'ta sınırlı kara harekatı gerçekleştiriyor.  Uçar birlikler helikopterlerle stratejik noktalara indiriliyor. Sınır ötesine geçirilen asker sayısının 600'ü bulduğu belirtiliyor. Türk askerlerinin sınırdan 3-4 km içeri girdiği ifade ediliyor.
 
REUTERS: 23 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
Reuters haber ajansı, operasyonlarda 23 PKK'lının öldürüldüğünü duyurdu. Saldırılarda en az 100 PKK'lının yer aldığı belirtiliyor.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da MYK üyeleriyle olağanüstü toplantı yaptı.
 
DIŞ GEZİLER İPTAL EDİLDİ
Saldırı sonrasında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Kazakistan gezisi iptal edildi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da dış gezilerini iptal etti.