Hakkari'de alabalığa rağbet arttı

Hakkari´de kışın gelmesi ile alabalığa rağbet attı. Kış mevsiminin gelmesiyle satışların arttığını belirten balıkçılar, işlerinden memnun olduklarını söyledi.

Hakkaride alabalığa rağbet arttı
27 Kasım 2014 Perşembe 11:02 tarihinde eklendi.

Hakkari´de kışın gelmesi ile alabalığa rağbet attı. Kış mevsiminin gelmesiyle satışların arttığını belirten balıkçılar, işlerinden memnun olduklarını söyledi. Balığın salgın hastalıklara karşı vücutta direnç oluşturması nedeniyle yoğun talep görüyor.

Alabalıkların kilosunu 11 TL'den satan üreticiler yaşanan yoğunluktan memnun. Hakkari Çukurca yolu üzerinde bulunan bir balık üretim tesisi vatandaşların taleplerine yetiştiremiyor. Tesis sahibi Mehmet Salih Açar, halkın talepleri doğrultusunda alabalık tesisinde üretimi zamanla artırdıklarını, kışın taleplerin arttığını söyledi. Yem fiyatlarının çok pahalı olmasından biraz sıkıntı çektiklerini belirten alabalık üreticisi Açar, "Derdimizi anlatmakta sıkıntı çekiyoruz. Şuan üretimimizi artırıyoruz. Bu yıl yaklaşık 20 havuz ekledik. Tonaj olarak da üretimimizi 110 ton civarına çıkardık. Zamanla biraz daha büyütmeyi düşünüyoruz" dedi.

Yüksekova'dan gelip balık alan vatandaşlardan İsa Toktamış ise; "Hakkari'de bu bölgenin insanı balığı çok seviyor. Çokça da tüketiyor. Bizde Yüksekova'dan buraya geliyoruz. Hakkari'ye her gelişimizde balık tesisine gelip balığı alıyoruz." ifadelerini kullandı.


CİHAN