Hakkari'de bomba yüklü 3 araç ele geçirildi

HAKKARİ'nin Oğul Köyü kırsalında bomba yüklü 1'i kamyon 3 aracın ele geçirilerek imha edildiği belirtilirken, bölgeye ayrıca Hava Kuvvetleri tarafından hava harekatı yapıldığı; Kara Kuvvetleri, Jandarma Özel Harekat ile Polis Özel Harekat timlerinin yaptıkları operasyonlarda ise bölücü terör örgütü mensuplarının sığınak ve depo olarak kullandıkları alanların imha edildiği, 1 PKK'lının da silahlı ile birlikte sağ olarak yakalandığı açıklandı.

Hakkaride bomba yüklü 3 araç ele geçirildi
27 Ağustos 2016 Cumartesi 19:14 tarihinde eklendi.
Hakkari Valiliği, 3 gün önce sokağa çıkma yasağının da uygulandığı merkeze 35 kilometre uzaklıktaki Oğul Köyü kırsalında 24-26 Ağustos tarihlerinde arasında yürütülen operasyonlarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, bölücü terör örgütü mensuplarının gasp ederek eylem hazırlığı maksadıyla hazırladığı 2 bomba yüklü araç ile 1 kamyonun bulunup imha edildiği, teröristlerin sığınak ve depo olarak kullandıkları alanların da imha edildiği belirtilerek şöyle denildi:
 
"Güvenlik güçlerimizce bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; 24-26 Ağustos 2016 tarihlerinde İlimiz Merkez Oğul Köyü kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve bölücü terör örgütü mensuplarına yardım yataklık yapan şahısları yakalamak maksadıyla operasyon yapılmıştır. Hava kuvvetleri tarafından hava harekatı yapılmış, Kara Kuvvetleri, Jandarma Özel Harekat ile Polis Özel Harekat timleri bölgeye sevk edilmiş, bölücü terör örgütü mensuplarının sığınak ve depo olarak kullandıkları alanlar imha edilmiştir. İcra edilen operasyon neticesinde; 1 bölücü terör örgütü mensubu silah ve teçhizatı ile birlikte sağ olarak yakalanmış, 'Bölücü Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık' suçundan aranan 6 şahıs yakalanmış, çok miktarda silah, mühimmat, yaşam malzemesi ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile 176 adet mutfak tüpü ele geçirilmiştir. Ayrıca bölücü terör örgütü mensuplarının gasp ederek eylem hazırlığı maksadıyla hazırladığı 2 bomba yüklü araç ile 1 kamyon bulunmuş olay yerinde kontrollü şekilde imha edilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."