Hakkari'de Lice gerginliği

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın heykelinin kaldırılması Hakkari'de yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

Hakkaride Lice gerginliği
20 Ağustos 2014 Çarşamba 15:26 tarihinde eklendi.
Yürüyüş sırasında kent merkezindeki Atatürk heykeline taş atmak isteyen gruba polis gaz bombası, plastik mermi ve tazyikli su ile müdahale etti.
 
DBP Hakkari il binasında bir araya gelen ve aralarında Hakkari Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, DBP Hakkari İl Başkanı Mehtap Daştan Demirel, HDP Hakkari il Başkanı Rahmi Temel'in de bulunduğu 500 kişi, Cumhuriyet Caddesi'nden Bulvar Caddesi'ne kadar yürüdü.
 
Belediye önünde toplanan grup adına burada basın açıklamasını HDP Hakkari il Başkanı Rahmi Temel yaptı. Temel, Lice'de PKK'lı Mahsum Krokmaz'ın heykelini yıkan zihniyetle, Şengal'de Yezidi Kürtleri katleden IŞİD arasında bir fark olmadığını iddia etti.  Basın açıklamasının ardından yüzü maskeli bir grup gösterici, kent merkezindeki Atatürk heykeline taş atmak istedi. Heykel çevresinde güvenlik önlemi alan polis gruba tazyikli su, gaz bombası ve plastik mermilerle müdahale etti. Göstericiler de polise taş atarak karşılık verdi. Olaylar ara sokaklarda sürüyor.