Hakkari'de Rojava yürüyüşü

Hakkari'de, Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Şubesi üyeleri, Suriye'nin kuzeyindeki Kürt nufüsün yaşadığı Rojava'da yaşanan olayları kınamak amacıyla yürüyüş düzenleyip basın açıklaması yaptı.

Hakkaride Rojava yürüyüşü
06 Ağustos 2013 Salı 19:41 tarihinde eklendi.
 
KESK binası önünde bir araya gelen şube üyelerine, aralarında Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, İl Başkanı Rahmi Kurt'un da aralarında bulunduğu BDP'liler ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de destek verdi.

Yaklaşık 100 kişi, 'Rojava katliamının hesabı sorulacak', 'AKP'ye destek olma, katliama ortak olma', 'Rojava halkı yalnız değildir' pankartlarıyla yürüyüşe başladı. Belediye binası önüne kadar gelen topluluk adına basın açıklamasını KESK Hakkari Şube Sözcüsü Cemal Balıkesir okudu. Suriye'de iç savaş yaşandığını ve bunun Ortadoğu'yu etkilediğini belirten Balıkesir, şöyle konuştu:
 
"Rojava'daki halk eşit, demokratik, özgür bir yaşamı inşa etme amacıyla kendi öz yönetimlerini geliştirmeye çalışmaktadır. Oluşturulan bu demokratik yaşam alanı sadece Kürtler için değil, Suriye'de yaşayan tüm mazlum halklar içindir. Ancak, Rojava halkları, insanlıktan nasibini almamış ve tüm Suriye halkına ihanet eden çeteci grupların saldırılarına uğramaktadır.

Bu saldırılar günlerdir sivil halka yönelik katliam ve kaçırma boyutlarına ulaşmıştır. Kendi kimliğine ve insanlığın evrensel değerlerine cesurca sahip çıkan Rojava halkına yönelik bu saldırıları yapan çeteleri ve onları destekleyen tüm kesimleri lanetliyoruz. Rojava halkına yönelik uluslararası sistem tarafından siyasi ve ekonomik ambargo uygulanmaktadır.

Gönderilen yardım malzemeleri, sınır kapılarında bekletilmektedir. Yaşanan bu vahşeti kamuoyuyla paylaşmak için Ceylanpınar'a giden halkımıza, polis şiddetiyle karşılık verilmektedir. Daha önce Suriye'de Esad tarafından yapılan katliamlara sessiz kalmayacaklarını söyleyen Sayın Başbakan, Rojava'da Kürt Halkına karşı katliam yaşanırken sessiz kalmaktadır. Sınırlar kaç parçaya bölünmüş olursa olsun, Kürt halkı bir bütündür."
 
Grup, basın açıklamasını ardından olaysız dağıldı.

DHA