"Hakkımda hiçbir gözaltı kararı yok"

Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatı doğrultusunda Van merkezli olmak üzere bazı illerde gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alındığı iddia edilen AK Parti Van Büyükşehir Belediye başkan adayı Osman Nuri Gülaçar, dün saban saat 05.00 sıralarında polisler tarafından evinin arandığını belirtti.

Hakkımda hiçbir gözaltı kararı yok
15 Ocak 2014 Çarşamba 18:05 tarihinde eklendi.

"Gerek emniyetimizden gerekse savcılıktan yapılacak herhangi bir davete icabet edebileceğimizin bilinmesine rağmen, sabah 05.00'te evimizde arama yapılmak istenmesi manidar bir durumdur." diyen Gülaçar, gözaltına alınmadığını söyledi.

Gülaçar, AK Parti İl Teşkilatı'nda, Milletvekili Gülşen Orhan ve AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ile basın toplantısı düzenledi. Basının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda salonda toplanan partililer, 'darbeciler halka hesap verecek', 'dik dur eğilme Van halkı seninle' sloganları attı. 17 Aralık 2013 süreciyle hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yıpratılmaya çalışıldığını savunan Gülaçar, "Bu operasyonlarla demokratik yöntemlerle deviremedikleri hükümetimizi ve dünya çapında organizasyonları bulunan sivil toplum kuruluşlarını illegal örgütlerle ilişkilendirilerek meşruiyeti sorgulanması amaçlanmaktadır." şeklinde konuştu.

Van merkezli başlatılan operasyonlarla eş zamanlı dün sabah 05.00'te evinde arama yapılmak istendiğini vurgulayan Gülaçar, "Adaylığımız süresince her gün toplum içerisinde basın önünde ve halkımızın yanıdayız. Gerek Emniyet, gerekse savcılıktan yapılacak bir davete icabet edebileceğimiz bilinmesine rağmen, saat 05.00'da arama yapılmak istenmesi manidardır.

Buna rağmen yapılan aramalarda hiç bir suç unsuru bulunmamıştır. Hakkımızda hiçbir gözaltı kararı da yoktur. Benim gözaltına alındığım yönünde çirkin iftira kampanyası başlatılmıştır. Daha önce de 2009 yılında asılsız suçlamalarla mağdur edilmiştik. Mağdur edildiğimiz davadan tekrar mağdur edilmek istenmekteyiz. Bu olayın seçim sürecine denk getirilmesi de manidardır." diye konuştu.


CİHAN