"Hala o beşin ağzına bakıyorsun"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Dünya beşten büyüktür diyorsun, hala o beşin ağzına bakıyorsun.” sözleri ile yüklendi.

Hala o beşin ağzına bakıyorsun
02 Eylül 2013 Pazartesi 14:51 tarihinde eklendi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hükümetin dış politikasını eleştiren Vural, “Türkiye’nin klasmanı, Türkiye’nin potansiyeli, Müslüman dünyasını birbirine kırdıran projelerin tarafında yer almaktan geçmemektedir.” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın, Suriye’ye, ABD’yi çağırdığını söyleyen Vural, “Yeni katliamların altyapısını hazırlıyor. Müslümanın Müslümanı katletmesi yetmemiş haçlıların Müslümanları katletmesi için çağrı yapıyor. Kalkmış Müslüman Müslümanı katlediyor diye ağıt yakıyor. Suriye’ye, ABD’nin gitmesini isteyen sen değil misin? Şimdi de kalkıp ‘dünya beşten büyüktür’ diyerek, güya dünyaya nizamat vermeye kalkıştığını söylüyor, alkış almayı bekliyor. O beş üyeye yüz süren sen değil misin?” diye sordu.

Vural, “Dünya beşten büyüktür diyorsun, hala o beşin ağzına bakıyorsun. Adalet, hepsinden büyüktür. Kuzey Irak için sana tezkere verdik, ABD’nin ağzına bakmadın mı?” ifadesini kullandı.

“BU KARARLARI ALIRKEN KİME DANIŞTIN?”

Gönüllüler koalisyonu açıklamalarına sert tepki gösteren Vural, “Kime danışarak aldın? Kim söyledi sana? ABD mi sana görev verdi. BOP’ta da sana ABD başkanı görev vermişti. Türk milleti verdi mi? Bu millet, sana bu yetkiyi verdi mi? BOP eş başkanı ol görevi verdi mi? Şimdi de kalkmış gönüllüler koalisyonu. Kimle kurdun? Hangi yetki ile kurdun? İngiltere parlamentosunda saatlerce tartışılıyor, ABD Başkanı Obama kongreye soruyor, bizim başbakan karar almış, görev almış herhalde. Ben memur kılındım diyor. Bu kararları alma yetkisini sana kim verdi? Sen bu kararları alırken kime danıştın?” dedi.

Irak’a müdahale sırasında Meclis’ten yetkinin alınamadığını hatırlatan Vural, “Şimdi de koalisyon kurduk diyorsun. Milletten almadığın yetkiyi nasıl böyle kullanırsın? Bu, millet egemenliğine, TBMM’ye hakarettir.” diye konuştu.

“KİMYASAL SİLAH VERENLER, ORADA KİMYASAL SİLAH VAR DİYORLAR”

Irak’ta yaşananları hatırlatan Vural, “Bugün de aynı şekilde, kimyasal silahlar var, kitle imha silahları var diye bir saldırıyı meşrulaştırıp, bir savaş koalisyonu kuruyorsun. Lanet olsun bu kimyasalları kullanan kim varsa kim yoksa. Ama Türkiye, Suriye’deki bir iç çatışmanın, Batı’nın emperyal güçlerinin işgali altında olmasını bu millet hazmedebilecek gibi değildir. Kimyasal silah verenler, orada kimyasal silah var diyorlar.“ diye ifade etti.

Adana’da sarin gazı yakalandığı yönündeki haberleri hatırlatan Vural, “Yakalanmadı mı? Yakalandığı söylendi. Ondan sonra ne oldu? Sarin gazı sonra antifiriz çıktı. Kimyasallar yakalanmış diyor. Ne kimyasalları yakalandı? 2 kilo antifiriz mi olur? Antifiriz alkol türevidir. Bunun arkasındaki gerçekler de ortaya çıkmalı.” ifadesini kullandı.

AK Partiye oy verenlere seslenen Vural, “Bu oyun İslam dünyasında birbirini kırdırmak isteyen bir oyundur. Nifak, kin, körükleyicisi olan bir politika Türk milletine yakışmamaktadır. Böyle bir politika, İslam dünyasında insanları birbirine kırdıran bir politika, bir çatışma, kurşunlama, bombalamanın bir tarafı haline Türkiye dönmemelidir. Evet, diktatörlerden kurtulmalıdır, evet barış olmalıdır ama Türkiye orada barışı sağlayacak projelerin peşinde olmalıdır. Bombaların peşinde olmamalıdır.” şeklinde konuştu.

Hükümetin Suriye politikasının, Türkiye’nin milli menfaatlerini dikkate almadığını söyleyen Vural, “Türkiye savaş çığırtkanlığı yerine, bu coğrafyada barışı getirecek, diktatörlükten uzaklaştıracak, sivil, kendi içinden çıkmış projeleri takip etmeli ve onları desteklemelidir.” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın, “Meclis’in kapalı olduğu dönemde Cumhurbaşkanımızın yetkisi var.” sözlerine değinen Vural, “Bu yetkinin ne olduğunu bile bilmiyorsun. Böyle bir devlet yönetimi olmaz. Böyle bir demokrasi olmaz. Diktatörlükte bile böyle bir anlayış yok. Danışmadan, kendi başına gönüllüler koalisyonu kurduk demek sureti ile Türk milletinin milli menfaatlerini ve o coğrafyada yaşayan insanların daha fazla kan dökülmesini önleyecek politikalar yerine, bir savaş çığırtkanlığı, bir savaş koalisyonu kurmak tek adamcılığı dahi aşmış durumdadır.” diye konuştu


CİHAN