Halep, hurda pazarına döndü

Suriye’deki çatışmalarda iki ateş arasında kalan, bir zamanların ticaret merkezi Halep’te şimdi insanlar hayatta kalmak için kişisel eşyalarını satıyor.

Halep, hurda pazarına döndü
25 Mart 2013 Pazartesi 16:53 tarihinde eklendi.

 

Elektrik sıkıntısının had safhada olduğu şehirde, pazarlarda en çok satan ürünlerin başında kandiller geliyor. Savaş başlamadan önce tüccarların gözdesi olan Halep, fiyatlar özellikle muhalif güçler ve rejim arasında patlak veren savaşla birlikte fırlamış.
 
Suriye’nin kuzeybatısındaki en popüler ve zengin şehirde şimdilerde tüccarlar mallarını Perşembe pazarı (Arapça Souk al-Khamees) denilen yerde satmaya devam ediyor. Pazar yerine toplanan insanlar hayatlarını devam ettirecek geliri, ellerindekini satarak elde etmeye çalışıyor. Halepli Ebu Bekir, “Herkes işsiz. İşsiz insan sayısı devrim başlamadan önce de zaten yüksekti. Şimdi ise bu oran inanılmaz.” diyor. Şehirde pazar adeta hurda satan alana dönüşmüş durumda 
 
Salhin bölgesinde bulunan terk edilmiş bir benzin istasyonunda, onlarca adam ve çocuk yere serilmiş elbiseler için pazarlık yapıyor. 
 
Yerle bir edilen Baba Amr ilçesinden ailesiyle Halep’e sığınan iki çocuk babası Ebu Ahmet (32) , komşusundan aldığı televizyonu satmaya gelmiş. 
Evde bekleyen 11 çocuğunun karnını doyurmak için elindekileri satmaya çalışan Muhammed isimli Suriyeli (52) ise, “İnsanlar elektronik aletleri satmaya geliyor. Nasıl olsa onları çalıştırmak için elektrikleri yok.” diye halini anlatıyor.

CİHAN