Halikarnas Balıkçısı anıldı

Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı, ölümünün 40'ıncı yılında anılmaya başlandı.

Halikarnas Balıkçısı anıldı
12 Ekim 2013 Cumartesi 12:25 tarihinde eklendi.
Halikarnas Balıkçısı  Cevat Şakir Kabaağaçlı, ölümünün 40'ıncı yılında Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde bir dizi etkinlikle anılmaya başlandı. Balıkçı için öğrenciler, sinameki fidanı dikti.
 
Bodrum aşığı ünlü roman, öykü ve deneme yazarı Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı, ölümünün 40'ıncı yılında Bodrum’da etkinliklerle anılmaya başlandı. Bu sabah ilk olarak Oasis Alışveriş Merkezi’ndeki Balıkçı Bahçesi’ne ilkokul öğrencileri sinemaki fidanı dikti. Ardından Balıkçı’nın kızı İsmet Noanan’ın desteği ile hazırlanan ve Halikarnas Balıkçısı’nın Bodrum’da yaşadığı günleri anlatan 39 fotoğrafının yer aldığı 'Balıkçı’nın Bodrum’u” isimli fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.
 
Bodrum Belediyesi tarafından hazırlanan Halikarnas Balıkçısı 40'ıncı Yılı Anma Etkinlikleri ise yarın saat 11.00'da, Gümbet'teki mezarı başında yapılacak olan anma töreniyle başlayacak. Anma töreninin ardından, Halikarnas Balıkçısı'nın Bodrum'da yaşadığı ve yazılarını yazdığı bazı mekanlara plaket takılacak. Aynı günün akşamı Gümüşlük Akademisi'nde, Tilbe Saran tarafından Halikarnas Balıkçısı Kabaağaçlı’nın eserlerinden seçilmiş metinlerden oluşan 'Okuma Tiyatrosu' sunulacak.
 
31 Ekim - 02 Kasım 2013 tarihleri arasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenecek olan 'Ulusal Halikarnas Balıkçısı Sempozyumu'nda 16 üniversiteden 40 civarında bildiri sunulacak.
 
21 Ekim tarihinde başlayacak olan 25'inci Bodrum Cup yarışmalarının 23 ekimde düzenlenecek Turgutreis- İstanköy (Kos) etabı da balıkçının anısına gerçekleştirilecek.

DHA